Rapid a făcut un meci aproape perfect în derby-ul cu FCSB și s-a impus cu 2-0. Mutu l-a titularizat pe Marko Dugandzic, care a semnat acum două zile, iar croatul a fost omul meciului. Atacantul adus de la CFR Cluj a deschis scorul în minutul 19, reluând perfect cu capul o centrare ideală a lui Ioniță, iar apoi i-a pasat decisiv lui Săpunaru la golul doi din minutul 40.
În partea secundă, echipa lui Mutu a gestionat impecabil avantajul de pe tabelă, dând dovadă de maturitate și dăruire până al final și a obținut o victorie pe deplin meritată.

Adrian Mutu: "Săpunaru mi-a spus că va marca"

Romanian Liga I
Rapid a ajuns la 3 victorii consecutive în SuperLigă! Sefer a reușit dubla în meciul cu FC Argeș
06/08/2022 LA 20:45
După meci, Adrian Mutu a ținut să-și felicite jucătorii pentru dăruirea de care au dat dovadă. Deși Dugandzic a făcut un meci mare, antrenorul Rapidului a spus că mai are nevoie de un atacant și de întăriri în general.
"Sunt foarte mulțumit de atitudinea jucătorilor, a fost un meci greu, am muncit, dar a fost o victorie meritată cred. Cred că e cea mai importantă victorie pentru mine la Rapid, așa cum spuneam și la început a fost un meci extrem de important pentru noi. Știam ce încărcătură emoțională are acest meci pentru noi și voiam doar să îi facem pe suporteri fericiți și mă bucur că am reușit acest lucru. A fost victoria jucătorilor, care au luptat pentru ea, la fiecare minge și în fiecare minut.
În repriza a 2-a au fost momente în care a trebuit să ne apărăm și să o facem bine. Mă bucur că nu am luat gol", a spus Mutu la Digi Sport.
Antrenorul Rapidului l-a lăudat pe Dugandzic, dar a subliniat că Rapid mai are nevoie de întăriri: "Am încredere în Marko Dugandzic, cred că este un atacant valoros pentru fotbalul nostru și a și demonstrat în seara asta. Am făcut tot ce am putut să-l conving să vină aici. Dar ne mai trebuie un atacant, pentru că după accidentarea lui Vojtus am rămas doar în el. Așa cum discutam și cu Victor (n.r. Angelescu) în vestiar ne mai trebuie întăriri, pentru că și azi, pe bancă, aveam 3 copii de 18 ani. Sunt ok, îmi plac, dar avem nevoie și de jucători cu experiență".
Mutu a avut cuvinte de laudă la adresa tuturor jucătorilor săi, dar l-a evidențiat în special pe Săpunaru, despre care a spus că era convins că va marca astăzi: "Săpunaru e foarte important pentru noi. Chiar înainte de meci mi-a spus că va marca, dar cu capul, de la o fază fixă. A fost o fază fixă, dar a dat cu piciorul. Îi și spuneam după meci că atunci că dacă se antrenează cum se antrenează fotbalul îl răsplătește și mă bucur pentru el și pentru toată echipa".
În urma acestui succes, Rapid a adunat primele puncte în acest sezon, după ce în prima etapă a pierdut la limită pe terenul campioanei CFR Cluj. În etapa a 3-a din SuperLiga, echipa lui Adrian Mutu va avea un nou meci infernal, urmând a juca în deplasare cu Universitatea Craiova.
Romanian Liga I
Șumudică a criticat transferurile făcute de Rapid! Reacția extrem de elegantă a lui Mutu
23/07/2022 LA 17:26
Romanian Liga I
CFR Cluj - Rapid 1-0 | Gică Popescu, reacție vehementă la adresa lui Adi Mutu și Dan Petrescu
17/07/2022 LA 08:22