Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rapid - FCSB 2-0 | Echipa lui Mutu a făcut un meci aproape perfect, într-o atmosferă indendiară

Nicu Savin

Actualizat 24/07/2022 la 23:36 GMT+3

Rapid a câștigat cu 2-0 împotriva FCSB-ului, în primul derby al noului sezon din SuperLiga. Nou venitul Dugandzic și căpitabul Cristi Săpunaru au marcat golurile echipei lui Adrian Mutu, ambele reușite venind în prima repriză.

Rapid - FCSB. Sursa foto: We Love Sport

Credit imagine: facebook

Rapid și FCSB s-au duelat în această seară în primul derby al sezonului din SuperLiga, iar confruntarea a fost una jucată la intensitate maximă. Fanii celor două echipe au creat o atmosferă incendiară, iar în startul partidei jocul a fost întrerupt de două ori deoarece vizibilitatea era redusă din cauza fumigenelor.
Giuleștenii au intrat mai motivați și Dugandzic a deschis scorul în minutul 19. Croatul care a semnat abia acum două zile cu echipa lui Mutu a trimis imparabil cu capul după o centrare ideală a lui Alex Ioniță.
Condusă pe tabelă, FCSB a încercat să revină repede în meci și a avut o șansă uriașă, ratată însă de Ianis Stoica, în minutul 33. Acesta a rămas singur cu Moldovan, dar a întârziat șutul și a fost blocat excelent de Săpunaru.
După ce și-a salvat echipa de la primirea unui gol, căpitanul Rapidului a făcut 2-0 în minutul 40. După o fază fixă, Dugandzic a recentrat cu capul pentru Săpunaru, care l-a învins pe Târnovanu cu un șut puternic din interiorului careului, iar gazdele au intrat la vestiare cu un avantaj liniștitor.

Rapid - FCSB 2-0 | Giuleștenii au câștigat clar primul mare derby al sezonului

La pauză, FCSB a făcut 4 schimbări: Octavian Popescu, Olaru, Tam și Șut le-au locul lui Florinel Coman, Oaidă, Bouhenna și Edjouma. Mutu nu a făcut nicio înlocuire între reprize, dar Rapid a făcut pasul în spate în minutul 60, când Ciobanu și Pănoiu au intrat în locul lui Ioniță și Sefer.
FCSB a dominat teritorial, dar formația lui Toni Petrea a ajuns cu greu în situații periculoase. Fără luciditate la mijlocul terenului și parcă fără un plan de joc bine stabilit, oaspeții s-au zbătut mai mult în gol, deși au făcut o mare risipă de efort. Mai mult, Rapid a avut câteva situații bune de a închide meciul pe contraatac, dar Costache a fost neinspirat în două ocazii, în minutele 65 și 72.
Finalul de meci a fost gestionat perfect de Rapid, care a ținut mingea departe de propriul careu, anihilând din fașă aproape orice încercare de construcție a adversarilor. S-a terminat 2-0 și Rapid bifează primele puncte în acest sezon, după ce în prima etapă a pierdut la limită pe terenul campioanei CFR.
De partea cealaltă, FCSB are un singur punct după două meciuri și deja se poate vorbi de o criză la formația din Berceni, mai ales că elevii lui Toni Petrea au pierdut și meciul cu Saburtalo Tbilisi, în prima manșă a turului doi preliminar din Conference League.
În etapa a 3-a din SuperLiga, Rapid se va deplasa la Craiova, pentru duelul cu Universitatea, o altă favorită la titlu care a început șchiopătând acest sezon. De partea cealaltă, FCSB va încerca joi să răstoarne soarta dublei cu Saburtalo Tbilisi, iar apoi va primi vizita celeilalte echipe din Craiova, U 1948, care astăzi a învins-o cu 3-1 pe CFR Cluj.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo