Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CSU Craiova a reacționat după ce Devis Mangia a fost acuzat de hărțiure sexuală! Comunicatul oficial

Nicu Savin

Actualizat 03/10/2022 la 15:43 GMT+3

Universitatea Craiova a emis un comunicat oficial ca urmare a acuzațiilor de hărțuire sexuală la adresa fostului antrenor, Devis Mangia. Oltenii susțin că în perioada în care italianul a activat în Bănie a existat o plângere din partea familiei unui jucător privind comportamentul antrenorului, dar nu s-au găsit dovezi care să-l incrimineze.

Devis Mangia

Credit imagine: Eurosport

Devis Mangia, fostul antrenor al Universității Craiova (2017-2019), este în mijlocul unui scandal de proporții, după ce a fost suspendat din funcția de selecționer al Maltei, ca urmare a presupuselor acte de hărțiure sexuală a doi dintre jucătorii cu care a lucrat la lotul național.
Știrea a avut un mare ecou și în România, unde italianul a petrecut doi ani pe banca Universității Craiova, iar astăzi cazul a explodat, după ce mama lui Răzvan Popa (25 de ani), fost jucător al oltenilor, a lansat o serie de acuzații grave la adrssa antrenorului.
Oficialii Universității Craiova au evitat să vorbească în presă despre acest subiect delicat, dar s-au văzut nevoiți să reacționeze. Oltenii au emis un comunicat oficial, în care au recunoscut că au întrerupt colaborarea cu Mangia, în 2019, după o plângere a familiei unui jucător (probabil Răzvan Popa). Clubul a subliniat că nu s-au găsit dovezi care să-l incrimineze pe italian, dar că a preferat să se despartă de acesta pentru a se proteja.
"Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la un posibil comportament reprobabil al antrenorului Devis Mangia, suntem în măsură să facem următoarele declaraţii publice: La vremea respectivă, a existat o sesizare făcută de către familia unui jucător şi, aşa cum era firesc, clubul nostru a declanşat o anchetă internă, în baza căreia să putem lua o decizie corectă.
În urma cercetărilor, aspectele sesizate nu s-au confirmat, existând mai multe elemente care au conturat, mai degrabă, o situaţie diferită. Singurele dovezi erau afirmaţiile familiei, care nu s-au coroborat cu nicio altă mărturie sau probă fizică. Menţionăm că, la vremea respectivă, membrii familiei ne-au expus o versiune mult mai puţin detaliată a celor ce s-au întâmplat, multe dintre amănuntele dezvăluite astăzi lipsind din narativul domniilor lor sau fiind contrare celor afirmate atunci.
În ciuda acestor aspecte, pentru a proteja clubul, jucătorul şi celelalte persoane implicate, am preferat să încheiem pe cale amiabilă contractul cu antrenorul Devis Mangia în perioada imediat următoare. Apreciem că, tot din dorinţa de a-şi proteja copilul, aşa cum am făcut şi noi, membrii familiei au păstrat tăcerea asupra acestor presupuse acte reprobabile timp de trei ani. Clubul nostru asigură opinia publică de faptul că nu tolerăm nicio astfel de conduită, care se abate de la regulile admise de societate, a unuia dintre angajaţii noştri", au transmis cei de la Craiova în comunicatul oficial.

Devis Mangia, suspendat din funcția de selecționer al Maltei

Devis Mangia a fost supendat săptămâna trecută din funcția de selecționer al Maltei, fără a preciza exact motivul. Totuși, presa din insulă a scris că doi jucători au depus o plângere la Federație în care l-au acuzat pe antrenor de comportament sexual neadecvat și de aceea federalii au recurs la această decizie.
"Federația de Fotbal din Malta comunică faptul că Devis Mangia a fost suspendat temporar din postul de selecționer al primei reprezentative, în urma unui raport despre o presupusă încălcare a regulilor interne ale forului. Federația nu va oferi alte informații până când respectiva speță nu va fi lămurită", a fost cominucatul publicat de maltezi.
Mangia a negat complet acuzațiile care i-au fost aduse și a amenințat cu acționarea în justiție a celor care au dezvoltat subiectul în spațiul public. Totuși, italianul a lăsat să se înțeleagă că așteaptă rezultatul anchetei Federației Malteze și nu va mai oferi nicio reacție pe această temă până atunci.
Devis Mangia a ajuns pe banca Maltei în 2019, la câteva luni după ce a plecat de la Universitatea Craiova. În fotbalul italian nu a mai activat din 2016, ultima echipă pregătită de el fiind Ascoli. Varese, Palermo, Bari, Spezia sau naționala de tineret ale Italiei sunt alte formații cu nume din CV-ului de antrenor al italianului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo