Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Datorii neașteptate pe care trebuie să le plătească Rapid. Clubul a pierdut un proces la TAS

Eurosport
DeEurosport

Publicat 07/02/2023 la 13:48 GMT+2

Deși traversează o perioadă bună în fotbalul românesc, fiind pe locul al 3-lea în clasament, Rapid primește vești proaste. Clubul va trebui să achite peste 100 de mii de euro unui jucător care a trecut prin Giulești doar 6 luni de zile în urmă cu un deceniu.

Rapid București

Credit imagine: facebook

Articol scris de Tibi Munteanu
Situație neprevăzută pentru Rapid, într-o perioadă când echipa funcționează foarte bine și trăiește cu speranța câștigării campionatului chiar într-un an de sărbătoare pentru club, al centenarului, pentru că cei din conducerea actuală sunt nevoiți să tragă ponoasele pentru greșelile făcute în trecut.
Problemele financiare din trecut ajung să producă efecte negative pentru club chiar și în prezent, din cauza proceselor care s-au întins pe o perioadă de mulți ani.

Rapid, datorie neașteptată după un proces pierdut la TAS

Conform Gazetei Sporturilor, Rapid a pierdut astăzi un nou proces la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), intentat de fostul lor mijlocaș din Serbia, Nemanja Milisavljevic, fotbalist care a fost legitimat la clubul alb-vișiniu între iulie 2012 și ianuarie 2013, jumătate de an.
Sârbul a dat în judecată clubul pentru datorii salariale acumulate și nerespectarea contractului, iar prima sentință a venit în 2014, când FIFA, prin Camera de Soluționare a Litigiilor, i-a dat dreptate jucătorului. Rapid tot nu și-a achitat datoriile față de Milisavljevic, iar fotbalistul de 38 de ani a apelat din nou la forul internațional, în 2021.
Comisia de Disciplină a FIFA a confirmat că actuala formație din Superligă, FC Rapid 1923 este continuatoarea FC Rapid București și a dat din nou o decizie împotriva clubului din prima ligă românească. Totuși, clubul a contestat această decizie la TAS, considerând absurd să plătească o datorie veche de aproape 10 ani către un jucător pe care n-a contat de când echipa s-a reînființat în liga a 4-a.
Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis să respingă apelul giuleștenilor, astfel că actuala conducere a clubului trebuie să achite 62.150 de euro către fotbalistul sârb, însă și o dobândă de 5% pe an de la mai 2013, până la momentul efectuării plății. Astfel, suma totală pe care Rapid va trebui să o scoată din conturile clubului se ridică la 92.765 de euro.
De asemenea, Rapid e bună de plată și pentru situația în sine, clubul fiind amendat cu 7.500 de franci elvețieni, dar și plata cheltuielilor de judecată la TAS, alături de onorariul avocatului la care a apelat fotbalistul din Serbia, de 2.000 de franci elvețieni. Așadar, giuleștenii vor pierde peste 100 de mii de euro, sumă care ar fi putut fi utilizată în întărirea lotului pe care îl are la dispoziție Adrian Mutu sau pentru a oferi prime de performanță actualilor jucători, având în vedere că Rapid ocupă locul 3 în clasament și se va lupta la titlu în play-off.
Citește și:

Trecutul îi bântuie pe rapidiști

O parte din foștii jucători pe care s-a bazat Rapid în ultimii ani înainte de a dispărea din prima ligă românească intenționează să acționeze clubul în judecată sau au făcut-o deja, de asemenea pentru datorii salariale pe care clubul nu le-a mai achitat.
Printre aceștia se numără Octavian Abrudan, Alexandru Păcurar și Tiberiu Bălan, cel din urmă chiar declarând că nu credea că va mai avea vreo șansă să își recupereze banii, însă rezoluțiile proceselor fotbaliștilor străini i-au dat mari speranțe.
"Am stat un an atunci în București fără niciun ban. Nu a fost ușor. M-a costat peste 10.000 de lei să deschid procesul. Oricum, eu și Păcurar nu avem sume mari de recuperat, cum au avut jucătorii străini. Pot să termine repede cu noi dacă vor. Normal că m-am consultat și cu Păcurar. E prietenul meu cel mai bun, am jucat atât timp împreună, avem același avocat.
Am decis acum să ne cerem banii pentru că am văzut că și alți jucători și-au primit banii și asta nu era posibil până acum, plus că nu eram 100% convins că echipa asta este continuatoarea. Suporterii nu ar trebui să fie supărați pentru că nu e vorba de o sumă mare nici la mine, nici la Păcurar. Sunt banii mei, am muncit pentru ei, nu i-am furat", a declarat Tiberiu Bălan.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo