Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Derby-ul dintre FCSB și Rapid a început la nivel declarativ! "Cred că se va umple stadionul"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 04/11/2022 la 13:43 GMT+2

FCSB și Rapid se vor întâlni duminică în derby-ul etapei a 17-a din cadrul SuperLigii. Cele două rivale sunt despărțite de 12 puncte în clasament, însă vicecampioana are două meciuri în minus. Andrei Cordea și Victor Anghelescu au avut primul schimb de replici înaintea partidei.

Rapid - FCSB. Sursa foto: We Love Sport

Credit imagine: facebook

Articol scris de Dani Morar
FCSB va primi vizita celor de la Rapid, duminică, într-un meci care contează pentru etapa 17 a SuperLigii. Cele două echipe se află în situații ușor diferite, însă orgoliile din acest derby fac ca un pronostic să fie greu de anticipat. Roș-albaștrii vin după înfrângerea din Conference League în fața lui West Ham, meci care nu a mai avut nicio miză pentru niciuna dintre părți.
Imediat după acea partidă, Andrei Cordea a vorbit despre derby-ul cu Rapid, unde crede că jucătorii vișinii nu sunt favoriți, chiar dacă sunt într-o formă de moment mai bună. "Ne dorim foarte mult să batem Rapidul. Nu e favorită, jucăm acasă la noi, în fața suporterilor noștri și avem o echipă foarte bună", a spus Cordea la finalul meciului cu West Ham.
Victor Anghelescu, finanțatorul Rapidului, este de aceeași părere și nu crede că există o favorită, în ciuda situației din clasament. Conducătorul giuleștenilor se așteaptă ca stadionul să fie plin, iar suporterii echipei sale să fie răspândiți peste tot, în ciuda faptului că le-au fost alocate doar 2400 de bilete.
"Sunt de aceeaşi părere (n.r. cu Andrei Cordea), nu cred că e nimeni favorit. Cine o să îşi dorească mai mult, va câştiga. Cred că şansele sunt 50-50%.
În derby-uri nu cred că se mai pune vorba pe formă sau pe moral. Sunt o echipă puternică. Eu cred că se va umple stadionul, sunt convins că vor veni peste 30.000 de oameni. Sunt convins că vor fi foarte mulţi la meci.
Noi am avut 2.400 de bilete. Eu cred că vor fi şi mulţi rapidişti care şi-au cumpărat bilete în stadion. Nu cred că vor fi probleme, eu mă aştept să fie un spectacol fără a fi incidente majore.
E foarte important meciul pentru suporterii noştri, e un meci special pentru noi. E probabil cel mai important derby. Sunt trei puncte importante, noi nu ne dorim să ţinem FCSB în afara play-off-ului. Eu îmi doresc ca şi Rapid, şi FCSB, să fie în play-off şi să ne mai întâlnim de două ori", a replicat Anghelescu la Pro Arena.
Citește și:

FCSB a fost cea mai slabă echipă din grupele Conference League

FCSB a pierdut și ultima partidă din grupele Conference din acest an, 0-3 cu West Ham. Echipa care a fost condusă Mihai Pintilii a terminat sezonul european cu un record negativ, intrând în istoria competiției. Este echipa cu cele mai multe goluri primite în Conference League, 18, cu unul mai mult decât vechiul record.
Cele două înfrângeri cu 0-5 în fața danezilor de la Silkeborg au contribuit din plin la această contra-performanță, echipa din România având câte un meci reușit cu West Ham și Anderlecht.
"A fost un meci greu. Jucătorii care au venit de la echipa secundă a lor și-au dorit foarte mult să demonstreze și au jucat mai bine decât noi.
Meciul cu Rapid ne stă în cap acum. Ne dorim să-i facem pe fani mândri de noi. În această grupă, n-am reușit foarte mult să-i ajutăm. Vrem să batem Rapidul și să ne dăm un restart. Nu e favorită Rapid, pentru că jucăm acasă, în fața suporterilor noștri și avem o echipă foarte bună. Alături de Pintilii, cred că o să pregătim foarte bine meciul.
S-au schimbat cinci antrenori la Steaua (n.r. FCSB), dar Pintilii a rămas mereu aici. Ne-a încurajat, ne-a dat o mână de ajutor, ne-am pregătit cu el și cred că a făcut-o bine", a mai spus Cordea după meciul din Europa.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo