Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Declarațiile lui Andrei Cordea după eșecul cu West Ham. "S-au schimbat 5 antrenori de când sunt eu"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 04/11/2022 la 11:37 GMT+2

La finalul ultimului meci din actuala campanie europeană a vicecampioanei României, cel care a intrat pe teren cu banderola de căpitan, Andrei Cordea, a vorbit despre Mihai Pintilii și despre obiectivul pe termen scurt al echipei sale.

Andrei Cordea în FCSB vs. West Ham United

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
FCSB trebuie să uite cât mai rapid campania europeană ce tocmai s-a încheiat aseară, din cauza rezultatelor dezastruoase înregistrate în 4 din cele 6 meciuri din faza grupelor celei de-a 3-a competiții europene. 6 goluri de la West Ham United, 10 de la Silkeborg și două de la Anderlecht au încasat roș-albaștrii în acest sezon european și în schimb au marcat doar 3 și au obținut doar două puncte, terminând grupa pe ultimul loc, deși după tragerea la sorți sperau la accederea în primăvara europeană.
Vicecampioana României rămâne să se concentreze pe lupta din campionat, deși nici acolo nu stau lucrurile prea bine, echipa fiind în momentul de față clasată pe locul 7, cu 20 de puncte după 14 etape, la 17 distanță de lider, însă cu 2 meciuri mai puțin disputate.
Următorul meci al bucureștenilor este unul dificil, pentru că vor primi vizita uneia dintre cele mai în formă echipe din România, Rapid București, duminică de la ora 21, iar un eventual eșec ar face situația mult mai complicată pentru cei antrenați de Mihai Pintilii după ce Nicolae Dică și-a dat demisia în urmă cu câteva zile.

Andrei Cordea acuză schimbările dese de pe banca tehnică

Unul dintre cei mai în formă jucători din cadrul echipei din ultima vreme, cel care a pimit banderola de căpitan în startul partidei de aseară de pe Arena Națională, Andrei Cordea, a vorbit despre meciul pe care echipa sa l-a făcut în fața londonezilor, însă a pus accent pe derby-ul din weekend, când tot pe Arena Națională va veni ocupanta locului secund din Superliga României, Rapid București. De asemenea, fotbalistul de 23 de ani a dat de înțeles că lipsa de continuitate de pe banca tehnică este unul dintre factorii care au dus la scăderea performanțelor echipei.
A fost un meci greu. Jucătorii care au venit de la echipa secundă a lor și-au dorit foarte mult să demonstreze și au jucat mai bine decât noi.
Meciul cu Rapid ne stă în cap acum. Ne dorim să-i facem pe fani mândri de noi. În această grupă, n-am reușit foarte mult să-i ajutăm. Vrem să batem Rapidul și să ne dăm un restart. Nu e favorită Rapid, pentru că jucăm acasă, în fața suporterilor noștri și avem o echipă foarte bună. Alături de Pintilii, cred că o să pregătim foarte bine meciul.
S-au schimbat cinci antrenori la Steaua (n.r. FCSB), dar Pintilii a rămas mereu aici. Ne-a încurajat, ne-a dat o mână de ajutor, ne-am pregătit cu el și cred că a făcut-o bine.
A fost singurul om care a rămas lângă echipă de când am venit eu la Steaua (n.r. FCSB), de un an și jumătate”, a declarat Andrei Cordea la finalul partidei.
Citește și:

Antrenorii care au fost la FCSB în ultimul an și jumătate

Andrei Cordea a acuzat multitudinea numelor sosite pe banca tehnică la FCSB în ultima perioadă și are dreptate. Când a sosit acesta la echipă de la Academica Clinceni, în vara anului 2021, antrenor era Dinu Todoran.
Todoran semnase cu roș-albaștrii în luna mai 2021, însă a rezistat doar până în luna august, timp în care a condus echipa în 7 meciuri oficiale. 3 victorii (cu Shakhtar Karagandy, Universitatea Craiova și Gaz Metan Mediaș), două remize (cu FC Botoșani și UTA Arad) și două înfrângeri (cu Karagandy și Rapid) a fost bilanțul antrenorului de 44 de ani, până când să fie înlocuit cu Edward Iordănescu.
Fiul fostului selecționer a debutat cu o remiză pe banca bucureștenilor (1-1 cu Sepsi), apoi a suferit o înfrângere usturătoare cu CFR Cluj (4-1), dar a reușit ulterior să aibă o serie pozitivă până când a fost forțat să demisioneze de către patron din cauza spectaculozității reduse pe care echipa o prezenta în teren. 8 meciuri câștigate, o singură înfrângere în Cupa României și o remiză cu FC Voluntari (0-0) a obținut Iordănescu jr. până să plece, însă mai apoi a preluat funcția de selecționer al echipei naționale a României.
Pe 16 noiembrie 2021 a revenit la cârma echipei Anton Petrea și a stat întregul sezon 2021/22, fiind foarte aproape să câștige titlul de campioană cu FCSB, însă un egal cu Voluntari în penultima etapă a făcut ca CFR Cluj să devină matematic campioană înaintea duelului direct. Timp de 28 de partide a condus Petrea echipa, reușind să bifeze 17 succese, 6 remize și 5 eșecuri, pentru ca în vara acestui an să fie înlocuit de Nicolae Dică.
Fostul decar al echipei a venit cu un suflu nou la echipă, a reușit să ducă echipa în grupele UEFA Europa Conference League, fiind prima participare în faza grupelor unei competiții europene după o pauză de 5 ani. Per total, 23 de meciuri a condus Dică, dintre care 9 victorii, 7 rezultate de egalitate și 7 înfrângeri, un bilanț care a cântărit mult în decizia piteșteanului de a pleca de la echipă, mai ales că publicul îl presa.
Cel de-al 5-lea nume care a stat pe banca tehnică a fost Mihai Pintilii, care a preluat interimatul după plecarea lui Dică, antrenând pentru prima dată în meciul de aseara cu West Ham United, pierdut de FCSB cu 3-0. Pintilii nu va sta mult ca principal, declarându-se nepregătit de această postură, pentru că cei din conducerea FCSB sunt deja în căutarea noului antrenor.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo