Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Detalii de ultimă oră despre noua arenă a lui Dinamo! "90% dintre avize au primit deja aprobare"

Bianca Dumitru

Publicat 14/07/2023 la 15:12 GMT+3

Compania Națională de Investiții a anunțat de ce depinde declanșarea procedurii de achiziție publică pentru semnarea contractului de execuție a Arenei Multifuncționale CS Dinamo București.

Macheta noului stadion Dinamo

Credit imagine: Eurosport

Dinamo va avea un stadion nou din următorii ani. Startul lucrărilor depinde, însă, de parcurgerea mai multor etape procedurale.
Compania Națională de Investiții a anunțat de ce depinde declanșarea procedurii de achiziție publică pentru semnarea contractului de execuție a Arenei Multifuncționale CS Dinamo București.
CNI a declarat, pentru News.ro, că a fost deja semnată hotărârea de predare a amplasamentului către companie și a fost finalizată procedura de achiziție publică pentru contractarea serviciilor de întocmire a studiului de fezabilitate.
Acum urmează ca documentația să fie supusă avizării, în vederea aprobării indicatorilor tehnico-economici
"Ca urmare, la momentul actual, studiul de fezabilitate a fost finalizat și a fost predat la CNI SA. Precizăm că în prezent a fost întocmită și depusă toată documentația necesară în vederea emiterii avizelor, la momentul actual 90% din avize primind deja aprobare.
Demararea procedurii de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de execuție este condiționată de parcurgerea tuturor acestor etape și implicit de asigurarea alocațiilor bugetare", au precizat oficialii CNI.
Citește și:

Lucian Bode: "Performanța se face cu investiții"

Arena multifuncțională va avea 25.059 de locuri, va fi încadrată conform clasificărilor UEFA în categoria 4 Elite, și va conține și alte spații precum un muzeu, un amfiteatru, un hotel, un restaurant și chiar și un helioport.
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că speră ca noul Stadion Dinamo să fie cel mai frumos din România, el subliniind faptul că acesta va respecta cele mai înalte standarde UEFA.
"Ne dorim și sperăm să fie cel mai frumos stadion din România. Arhitectul a finalizat în urmă cu doar câteva zile proiectul și am putut să prezentăm azi pentru prima oară macheta, această proiecție 3D.
Acum suntem în linie dreaptă pentru a înainta documentele către Guvern. Urmează apoi Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, apoi licitația pentru demolare pentru că ne dorim ca în luna septembrie să înceapă lucrările de demolare.
Stadionul Dinamo va fi noua casă pentru mulți dintre sportivii noștri, fiind vorba despre o arenă multifuncțională cu peste 25.000 de locuri. În acest an, sunt programate obiective cheie pentru materializarea acestui proiect emblematic al Ministerului Afacerilor Interne, în valoare de peste 700 milioane de lei.
Am intrat în linie dreaptă și avem finalizat studiul de fezabilitate și peste 90% din avize obținute. În luna septembrie vor fi demarate lucrările pentru demolarea vechii arene, iar în paralel CNI va derula procedura de licitație pentru execuția noului stadion.
Performanța se face cu investiții, iar construcția noii arene din ștefan cel Mare este una dintre prioritățile clubului în perioada următoare", a declarat Bode în mai, la finalul galei organizate la Ateneul Român, cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înființarea CS Dinamo.
În cadrul acelui eveniment, a fost prezentată și o animație 3D a viitoarei arene a clubului alb-roșu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo