Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Radu Ștefan, ofertat de Dinamo! De ce depinde lovitura anului în fotbalul românesc

Nicu Savin

Actualizat 18/06/2023 la 18:48 GMT+3

Radu Ștefan ar putea reveni asupra deciziei de a se retrage din fotbal, deoarece a primit o ofertă de la Dinamo. Ovidiu Burcă are o relație foarte apropiată cu fostul jucător al lui Lazio și încearcă să-l convingă să mai joace măcar un an, la clubul care l-a crescut. Mutarea depinde în mare măsură de ridicarea interdicției la transferuri a clubului din Ștefan cel Mare.

Stefan Radu, Lazio 2020-2021 (Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Radu Ștefan a ajuns la 36 de ani și a decis să se retragă din fotbal. Românul a jucat câteva minute în ultima etapă a stagiunii trecute din Serie A, fiind ovaționat de fanii lui Lazio și aplaudat la scenă deschisă de colegi și adversari. A fost un adio frumos și emoționant, dar se pare că fundașul ar putea să mai joace cel puțin un an.
Din informațiile Eurosport, Radu Ștefan s-a întâlnit de două ori în ultimele zile cu Ovidiu Burcă și Andrei Nicolescu, președintele lui Dinamo, și a primit o ofertă de a reveni la clubul care l-a crescut. Aducerea lui Radu Ștefan ar fi o lovitură de imagine uriașă dată de Dinamo și a fotbalului românesc în general.

Dinamo i-a propus lui Radu Ștefan să revină acasă și să mai joace un an

Principalul atu al dinamoviștilor în încercarea de a-l convinge pe Radu Ștefan să se întoarcă acasă este Ovidiu Burcă. Antrenorul "câinilor" are o relație foarte apropiată cu fundașul. Burcă a jucat la Dinamo între 2002 și 2005, perioadă în care Radu Ștefan excela la echipele de juniori și tineret din Ștefan cel Mare și de atunci cei doi au rămas foarte buni prieteni.
Fundașul nu a refuzat din start o asemenea variantă, dar revenirea sa în "Groapă" nu depinde numai de el. Dinamo are momentan interdicție la transferuri și trebuie să plătească 400.000 de € pentru a putea înregimenta noi jucători. Suma reprezintă datorii către foști jucători.
Radu Ștefan a jucat la prima echipă a lui Dinamo doar un an și jumătate, între iulie 2006 și ianuarie 2008. Românul le-a atras atenția șefilor lui Lazio la dubla din play-off-ul Champions League din vara lui 2007, iar italienii l-a transferat pentru 4,75 milioane de € (conform transfermarkt.com). A fost una dintre cele mai bune investiții ale grupării capitoline, Radu Ștefan devenind un simbol al lui Lazio. În cei 15 ani petrecuți pe Olimpico, românul s-a remarcat prin valoarea și devotamentul său și a devenit un adevărat idol pentru suporteri. În total, fundașul a jucat 504 meciuri pentru Lazio, record all-time în istoria clubului și a câștigat 3 Cupe ale Italiei și 3 Supercupe în tricoul biancocelestilor.
Revenirea lui Radu Ștefan în fotbalul românesc ar fi și un semn de respect al acestuia față de locul unde a crescut și de unde s-a lansat către unul dintre cele mai tari campionate din lume. Radu Ștefan nu este cel mai iubit fotbalist în România, pentru că a refuzat să mai joace la echipa națională (a jucat doar 14 meciuri, ultimul în 2013), dar cu siguranța le va rămâne pe veci în inima fanilor lui Dinamo dacă va veni să dea o mână de ajutor într-un moment atât de important pentru club, la revenirea în prima ligă.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo