Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Farul, victorie cu emoții la Arad! Echipa lui Gică Hagi și-a consolidat poziția de lider în SuperLigă

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/02/2023 la 22:24 GMT+2

Farul Constanța a câștigat pe terenul celor de la UTA Arad, după o partidă în care gazdele au beneficiat din plin de aportul fanilor și au ratat câteva ocazii bune de a marca. Echipa antrenată de Gică Hagi și-a mărit avansul față de CFR Cluj la 5 puncte.

UTA Arad - Farul Constanța

Credit imagine: facebook

Articol scris de Dani Morar
Farul Constanța și-a consolidat poziția de lider în SuperLiga României, după victoria cu 1-0 în fața celor de la UTA Arad. Partida de pe arena Francisc Neuman nu a dus lipsă de ocazii de poartă, iar gazdele au avut momente bune de joc, în care puteau egala situația de pe tabelă. Gazdele se află pe penultima poziție în clasament, cu o singură victorie în ultimele 17 partide de campionat.
Roger a avut prima mare ocazie a partidei după nici 5 minute. Acesta a scăpat singur cu portarul în partea stângă, dar a tras slab, iar pericolul a fost îndepărtat. Liderul a replicat în minutul 20, creându-și o ocazie după o lovitură liberă de la distanță. Alibec i-a pasat lui Borza, care a șutat mult peste poartă.
Arădenii au irosit o șansă bună de a marca imediat după. Paul Anton a executat o lovitură liberă de la distanță, iar mingea a fost respinsă până la Ubbink. Olandezul a șutat pe lângă poartă din marginea careului, iar scorul a rămas neschimbat.
UTA a ajuns din nou în careul advers și a pus pericol la poarta apărată de Aioani. Milosevici i-a pasat lui Batha, care s-a luptat pentru balon, dar a obținut doar un corner. Gazdele au mai încercat o dată poarta, dar șutul de la distanță al aceluiași Batha a trecut pe lângă.
Denis Alibec a șutat de la marginea careului după o jumătate de oră, dar mingea s-a dus mult peste poartă. UTA a ratat o nouă ocazie uriașă, chiar în prelungirile primei reprize. Rareș Pop a executat bine o lovitură liberă, iar mingea a traversat careul advers. Artean a respins, iar Chindriș a trimis peste din 6 metri.

Farul Constanța s-a distanțat la 5 puncte de CFR Cluj

"Bătrâna Doamnă" a început foarte bine și partea secundă a întâlnirii, dar echipa antrenată de Gică Hagi a fost cea care a dat lovitura. Mai întâi, Denis Alibec a cerut un penalty, dar arbitrul a decis că jocul poate să continue, după ce asistenții din camera VAR au verificat faza.
În minutul 56 a fost introdus pe teren Adrian Mazilu, cel care avea să deschidă scorul 4 minute mai târziu. Atacantul a luat o acțiune pe cont propriu și a finalizat cu un șut la colțul lung, pe lângă Dragoș Balauru.
UTA a forțat egalarea până la final, dar fără a-și crea mari ocazii de gol. Farul a preferat să fie precaută și să folosească arma contraatacului, mulțumindu-se cu avantajul minim, care i-a oferit cele 3 puncte. Alexandru Benga a trimis o torpilă în ultimul minut de prelungiri, dar mingea a trecut de puțin pe lângă, iar Aioani a răsuflat ușurat.
UTA Arad – Farul Constanța s-a încheiat 0-1, iar echipa lui Hagi acumulează 58 de puncte în clasament, cu 5 peste campioana CFR. Ardelenii vor juca luni, în deplasare, cu Petrolul Ploiești.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo