Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB a "spart" deja toți banii primiți pe Tănase! Compagno, printre cele mai costisitoare transferuri

Eurosport
DeEurosport

Publicat 27/08/2022 la 15:14 GMT+3

FCSB a realizat un nou transfer cu gândul la sezonul lung ce o așteaptă. Echipa s-a calificat în grupele Conference League și s-a grăbit să mai aducă un atcant. Compagno a fost alesul lui Dică, iar italianul este așteptat să pună umărul la realizarea obiectivelor.

FCSB - FC U Craiova. Sursă foto: Facebook FCSB

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Andrea Compagno a devenit al 10-lea transfer realizat de FCSB în această vară. Echipa a mers destul de rău în campionat deoarece s-a concentrat pe accederea în grupele Conference League, dar conducerea dorește rezultate și în Super Ligă. Astfel, FCSB a cheltuit o nouă sumă amețitoare pentru campionatul României. 1,5 milioane de euro va primi FCU Craiova în schimbul italianului, o afacere extraordinară pentru olteni.
Având o siguranță financiară în acest sezon, FCSB a aruncat cu banii și a cheltuit cei 3 milioane de euro primiți pentru Tănase pentru a aduce doi jucători. Andrea Compagno și David Miculescu au valorat împreună 3,2 milioane de euro. Pe lângă cei doi, FCSB a mai adus încă 8 jucători în această vară, ridicând costurile și mai mult.
Vicecampionii și-au mai asigurat în jur de 4 milioane de euro după meciurile din tururile preliminare din Conference League și calificarea în grupe. Oficialii speră la încă 3 milioane obținuți în Europa din rezultate, bilete și marketpool. Astfel, roș-albaștrii ar urma să ajungă la un total de 10 milioane de euro câștigați doar în această vară. Fiecare victorie în grupe este recompensată cu 500.000 de euro, iar fiecare egal, cu 166.000 de euro.
Citește și:

Compagno a intrat în topul celor mai scumpe transferuri de la FCSB

Andrea Compagno (26 de ani) a devenit al 10-lea transfer al FCSB-ului din această vară. FCSB a mai transferat 9 jucători în această vară, cap de listă fiind David Miculescu. Arădeanul a fost adus de la UTA pentru suma de 1,7 milioane de euro și s-a integrat destul de bine la vicecampioni. Eduard Radaslavescu, Radu Boboc, Joyskim Dawa, Vadim Rață, Marco Dulca, Bogdan Rusu, Joonas Tamm și Rachid Bouchenna sunt ceilalți opt transferați.
Compagno prinde top 15 cele mai scumpe transferuri ale roș-albaștrilor. Cel mai scump jucător adus la echipa din Berceni rămâne Florinel Coman, pentru care s-au plătit 3 milioane de euro. Dragoș Nedelcu, Denis Alibec, Bogdan Stancu, Alexandru Chipciu, Dennis Man, Cristi Tănase, Dayro Moreno, David Miculescu, Elton, Florin Tănase, Ovidiu Petre, Janos Szekely și Ciprian Tătărușanu sunt ceilalți fotbaliști pentru care FCSB a plătit minim 1,5 milioane de euro.
FCSB joacă duminică împotriva lui Hermanstadt, la primul meci după califiacarea în grupele europene. Nicolae Dică încearcă să își țină jucătorii cu picioarele pe pământ și caută a doua victorie în campionat. Vicecampionii sunt abia pe locul 13 după 6 etape disputate, dar cu un meci mai puțin.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo