Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, pregătită să dea o adevărată lovitură de imagine! Roș-albaștrii vor să îl repatrieze pe Vlad Chiricheș

Maria Olteanu

Actualizat 23/05/2023 la 20:28 GMT+3

FCSB a ratat titlul de campioană în actuala ediție a SuperLigii, după ce a pierdut cu 2-3 în etapa a 9-a a play-off-ului SuperLigii, în deplasare la Farul, care a devenit campioană. După acest eșec, bucureștenii sunt acum hotărâți să efectueze modificări la nivelul lotului, iar conducerea ia în calcul o revenire de senzație. Vlad Chiricheș, căpitanul naționalei, s-ar putea întoarce la București.

Vlad Chiricheș

Credit imagine: dpa

FCSB a fost din nou aproape și totuși atât de departe de a reuși să ia titlul în Liga 1. Roș-albaștrii au condus cu 2-0 la Ovidiu, dar au fost întorși și învinși cu 2-3, ratând matematic orice șansă de a mai deveni campioni în această ediție.
Acum, după ce vor termina din nou pe locul secund, oficialii roș-albaștrilor se gândesc la strategia de transferuri pentru următoarea perioadă de mercato, în vederea întăririi lotului.
Conducerea are în plan o revenire spectaculoasă la echipa din capitală. Vlad Chiricheș, fundașul și căpitanul echipei naționale a României, a fost ofertat pentru a reveni la formația bucureșteană, la aproape un deceniu de când s-a transferat de la roș-albaștri în campionatul Angliei.
CITEȘTE ȘI:

Vlad Chiricheș s-ar putea întoarce la FCSB

La finalul săptămânii trecute, Vlad Chiricheș și echipa sa, Cremonese, au retrogradat în liga a doua italiană.
În acest sens, conducerea celor de la FCSB s-a interesat de repatrierea românului, fiind deja în negocieri cu fundașul de 33 de ani, care s-ar putea întoarce la trupa din București la o distanță de aproape 10 ani din momentul despărțitii.
Potrivit Prosport, conducătorii FCSB-ului au recunoscut faptul că au înaintat deja o ofertă către Vlad Chiricheș, în perioada următoare urmând să aștepte un răspuns din partea internaționalului român. Contractul lui Chiricheș cu proaspăt retrogradata Cremonese expiră în această vară, atunci când fotbalistul va rămâne liber de contract. În acest caz, conducerea celor de la FCSB nu ar fi nevoită să achite nimic în schimbul jucătorului, care s-ar întoarce pe gratis în România.
Chiricheș a mai evoluat pentru trupa din Berceni în perioada ianuarie 2012 - august 2013, după care s-a transferat la Tottenham, în schimbul sumei de 9,5 milioane de euro.
În perioada în care a activat la clubul roș-albastru, căpitanul naționalei a adunat 61 de meciuri, marcând de 4 ori și oferind alte două pase decisive. Cu Steaua, așa cum se numea echipa la vremea respectivă, Chiricheș a evoluat în grupele UEFA Champions League, dar și în primăvara Europa League.
A pus în palmares 3 trofee alături de bucureșteni: două titluri ale României și o Supercupă.

FCSB ÎNCEARCĂ ALTE DOUĂ LOVITURI DE SENZAȚIE

Elias Charalambous a fost confirmat ca antrenor, iar cel puțin 5 jucători vor părăsi clubul la vară. În ceea ce privește achizițiile, pe lângă oferta făcută către Vlad Chiricheș, conducerea echipei lucrează la alte două lovituri de senzație. Conform Fanatik.ro, oficialii "roș-albaștrilor" au recunoscut că sunt interesați de aducerea lui Arnold Garita și Olimpiu Moruțan.
Camerunezul a impresionat în tricoul lui FC Argeș în acest sezon, marcând de 12 ori și va fi o țintă clară pentru FCSB dacă va deveni liber de contract. Garita a fost dorit insistent și în iarnă, dar cele două cluburi nu au ajuns la un acord asupra sumei de transfer. Până să ajungă în România, Garita a mai jucat la Chateauroux, Bristol City, Plymouth, Charleroi, Dunkerque, Boulogne, FC Villefranche și Bourg-en-Bresse.
În același timp, repatrierea lui Olimpiu Moruțan a devenit o prioritate pentru FCSB. Internaționalul român aparține de Galatasaray, dar în acest sezon a fost împrumutat la Pisa, în Serie B. Mijlocașul ofensiv a avut prestații bune în liga secundă italiană, unde a marcat 6 goluri și a oferit 8 assist-uri.
Contractul lui Moruțan cu Galatasaray este valabil până în 2026, dar șansele sale de a fi păstrat în lot de Okan Buruk sunt minime. Antrenorul turcilor a fost cel care l-a îndepărtat în vara trecută, iar oficialii vor merge cu siguranță pe mâna tehnicianului și în stagiunea viitoare, după ce echipa a mers excelent în actuala stagiune și este aproape campioană.
În aceste condiții, e clar că un nou împrumut va reprezenta viitorul lui Moruțan, iar șansa de a reveni la FCSB i-ar putea surâde acestuia. La fosta sa echipă ar avea aproape sigur garantat un loc de titular, iar ocazia de a juca în cupele europene și de a lupta la titlu ar putea fi mai tentantă decât să evolueze la o echipă de mijlocul clasamentului din Serie B. FCSB ar face o afacere excelentă prin readucerea lui Moruțan, mai ales dacă Galata va accepta să-i plătească o mare parte a salariului. În 2021, FCSB a luat pe Moruțan 2,8 milioane de € de la gruparea din Istanbul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo