Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florinel Coman putea ajunge în Premier League, dar FCSB a refuzat. Dezvăluirea lui Gică Hagi

Tibi Munteanu

Publicat 10/04/2023 la 13:32 GMT+3

Gheorghe Hagi a dezvăluit faptul că Florinel Coman, fotbalist care a marcat aseară un gol superb împotriva ardelenilor de la CFR Cluj, a fost aproape de un transfer important în străinătate, însă s-a lovit de refuzul conducerii FCSB.

Florinel Coman

Credit imagine: Getty Images

Florinel Coman a fost printre remarcații derby-ului de aseară dintre CFR Cluj și FCSB, după ce a reușit să-și treacă numele pe tabela de marcaj, dar și să pună pericol în alte rânduri în acțiunile de atac ale oaspeților, iar Gică Hagi i-a lăudat prestația și a ținut să spună că Florinel a ratat o mare oportunitate în cariera sa în urmă cu ceva timp, când FCSB ar fi primit o ofertă concretă de la o formație din Premier League, însă clubul a cerut mai mulți bani decât englezii ar fi fost dispuși să plătească, ceea ce l-ar fi afectat moral pe jucătorul de 25 de ani.

Gică Hagi, impresionat de prestația lui Florinel Coman cu CFR Cluj

Într-o intervenție pentru Fanatik, Gheorghe Hagi a vorbit despre prestația din derby-ul de ieri al fostului său elev, Florinel Coman și a ținut să-l laude pe jucătorul care împlinește astăzi 25 de ani după modul în care și-a ajutat formația aseară.
"Regele" a vorbit despre rezultatul de egalitate înregistrat aseară între CFR Cluj și FCSB, care îi vine mănușă formației pe care o antrenează și patronează, Farul Constanța, pentru că dobrogenii s-au distanțat în urma acestei etape la 4 puncte de campioana en-titre și la 5 de roș-albaștri. Printre remarcații partidei a fost Florinel Coman, autor al unui gol superb din lovitură liberă, dar și protagonist în mai multe faze bune în ofensiva echipei lui Charalambous. Hagi a spus că și-ar dori să aibă în lot un fotbalist ca șeptarul de la FCSB, pentru că îl consideră foarte talentat și că are calitățile necesare pentru a evolua pe mai multe poziții.
Totodată, Hagi a dezvăluit că probabil ratarea unui transfer în urmă cu câțiva ani a fost un șoc pentru Coman, pentru că ulterior au intervenit și accidentările și scăderea bruscă a formei, iar managerul liderului din Superligă consideră că s-a făcut o greșeală prin păstrarea extremei stânga.
"Întotdeauna mi-aș dori un jucător ca el. Coman este un fotbalist foarte talentat, cu un potențial enorm. Important este să-i găsești cipul și să-l faci să fie foarte bun. Florinel a fost de mic printre cei mai buni, un număr 9. Așa este el, un număr 9, genul lui Alibec, care are apucături de 9 fals. Adică e și decar. Important este ca tu, antrenorul, să-l faci să dea randamentul cel mai bun.
Florinel a avut la un moment dat o ofertă foarte bună, dintr-un campionat de top. Trebuia lăsat să plece, dar nu s-a luat decizia bună. Putea să aibă provocarea vieții.
Coman a avut o ofertă foarte mare, dar nu s-a luat o decizie în favolarea lui. Decizia de a rămâne nu a fost foarte bună. Apoi a avut un moment în care a căzut emoțional, au apărut și accidentările și regresul", a declarat Gică Hagi.
Citește și:

Crystal Palace s-ar fi interesat de serviciile lui Florinel Coman

Foarte probabil ca Gică Hagi să facă referire la oferta care a venit în urmă cu aproximativ 3 ani pe adresa clubului din capitală, din partea celor de la Crystal Palace, formație care ocupă în momentul de față locul 12 în Premier League.
La acel moment s-a zvonit că "vulturii" ar fi fost dispuși să plătească 12 milioane de lire sterline pentru extrema stânga de la FCSB, când acesta avea 22 de ani, însă conducerea FCSB-ului ar fi refuzat, solicitând cel puțin 15 milioane de euro. Britanicii nu au fost de acord, astfel că mutarea nu s-a realizat, iar Florinel Coman a rămas să joace în tricoul roș-albastru, iar forma sa a avut de suferit.
Acum, Florinel Coman trebuie să se concentreze pe obiectivul echipei sale din sezonul curent și anume câștigarea titlului, iar în vară poate va avea din nou oportunitatea de a fi ofertat de către o echipă din afara granițelor țării care să poată satisface pretențiile financiare ale bucureștenilor. Actualmente, Coman este cotat la 2,5 milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, iar în cele 37 de prezențe ale sale din actualul sezon a reușit să marcheze 8 goluri și să ofere 6 pase decisive, având o medie de aproximativ 61 de minute jucate în fiecare meci.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo