Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Încă o plecare de la FCSB. Vicecampioana a reziliat contractul unui jucător, după ce a ratat titlul

Maria Olteanu

Publicat 24/05/2023 la 16:56 GMT+3

FCSB este decisă să facă o adevărată curățenie în lot, după ratarea obiectivului și în acest an. Echipa a pierdut la Farul și nu mai poate deveni campioană, așa că oficialii trupei din Berceni vor să efectueze modificări la nivelul lotului. Răzvan Oaidă este un alt jucător la ale cărei servicii s-a renunțat, acestuia fiindu-i reziliat contractul.

Răzvan Oaidă

Credit imagine: Eurosport

FCSB a ratat din nou titlul în SuperLiga, iar oficialii vor opera schimbări masive la nivel de lot. O parte dintre jucătorii aflați la final de contract vor părăsi echipa în vară și se încearcă o serie de transferuri de răsunet, care să crească valoarea lotului lui Elias Charalambous.
Printre jucătorii care se vor despărți de vicecampioana României în următoarea pauză de mercato se numără și Răzvan Oaidă, al cărui contract se pare că a fost reziliat de oficialii clubului la trei zile după ce trupa roș-albastră a ratat titlul de campioană în disputa cu Farul, de la Ovidiu.
Aceasta ar fi cea de-a cincea plecare de la echipă după ce și Joonas Tamm, Iulian Cristea, Billel Omrani și Boban Nikolov nu vor mai continua la gruparea din capitală.
În ciuda fapului că oamenii din conducerea FCSB erau hotărâți să obțină suma de 200.000 de euro pentru a-l lăsa să plece pe Răzvan Oaidă, până la urmă jucătorul a fost pus pe liber, așa că se va despărți de bucureșteni care nu vor primi nimic în schimbul său.
CITEȘTE ȘI:

Răzvan Oaidă și-a reziliat contractul cu FCSB

Potrivit Playsport, Răzvan Oaidă împreună cu agentul său ar fi ajuns la o înțelegere cu cei din conducerea FCSB pentru a încheia raporturile contractuale pe cale amiabilă. Cele două părți au ajuns în cele din urmă la un numitor comun, iar fotbalistul care se transfera la roș-albaștri în schimbul a 700.000 de euro de la FC Botoșani a fost lăsat să plece liber de contract.
Oaidă este cea de-a doua plecare a zilei din tabăra FCSB-ului. Primul jucător care a fost pus pe liber a fost Joonas Tamm, fundașul central ajuns gratis la clubul din Berceni în vara anului trecut. Estonianul a jucat 44 de partide în toate competițiile în acest sezon, dar cei de la FCSB nu vor activa clauza de prelungire a contractului pe încă un an.
Tamm a avut un salariu de 13.000 de € lunar, iar venitul său urma să crească la 16.000 dacă i-ar fi fost prelungită înțelegerea. Dacă oficialii de la FCSB nu îl mai doresc pe fundașul de 31, acesta ar putea ajunge gratis la o altă echipă din SuperLiga.
Conform gsp.ro, Petrolul Ploiești a făcut deja demersurile pentru înregimentarea lui Tamm în vară, mai ales că olandezul Bart Meijers este dorit de mai multe echipe din străinătate și cel mai probabil va pleca. "Găzarii" vor să atace play-off-ul în sezonul viitor și caută jucători cu experiență, iar Tamm este văzut ca o variantă ideală, mai ales că va fi adus gratis. Totuși, prahovenii nu au posibilitățile financiare ale celor de la FCSB și jucătorul va trebui să accepte un salariu redus dacă va dori să joace pe Ilie Oană.

FCSB, OFERTĂ ȘI PENTRU VLAD CHIRICHEȘ

La finalul săptămânii trecute, Vlad Chiricheș și echipa sa, Cremonese, au retrogradat în liga a doua italiană. În acest sens, conducerea celor de la FCSB s-a interesat de repatrierea românului, fiind deja în negocieri cu fundașul de 33 de ani, care s-ar putea întoarce la trupa din București la o distanță de aproape 10 ani din momentul despărțitii.
Potrivit Prosport, conducătorii FCSB-ului au recunoscut faptul că au înaintat deja o ofertă către Vlad Chiricheș, în perioada următoare urmând să aștepte un răspuns din partea internaționalului român. Contractul lui Chiricheș cu proaspăt retrogradata Cremonese expiră în această vară, atunci când fotbalistul va rămâne liber de contract. În acest caz, conducerea celor de la FCSB nu ar fi nevoită să achite nimic în schimbul jucătorului, care s-ar întoarce pe gratis în România.
Chiricheș a mai evoluat pentru trupa din Berceni în perioada ianuarie 2012 - august 2013, după care s-a transferat la Tottenham, în schimbul sumei de 9,5 milioane de euro.
În perioada în care a activat la clubul roș-albastru, căpitanul naționalei a adunat 61 de meciuri, marcând de 4 ori și oferind alte două pase decisive. Cu Steaua, așa cum se numea echipa la vremea respectivă, Chiricheș a evoluat în grupele UEFA Champions League, dar și în primăvara Europa League. Fundașul central de 33 de ani are în palmares 3 trofee alături de bucureșteni: două titluri ale României și o Supercupă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo