Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mirel Rădoi, pregătit să îl depășească pe Mutu în clasament: "Ne cunoaştem bine. Vom încerca să ne surprindem!"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/11/2022 la 21:56 GMT+2

Universitatea Craiova se va deplasa în runda cu numărul 18 din SuperLiga pe terenul celor de la Rapid, sâmbătă seara, de la ora 20:30. Mirel Rădoi este pregătit să îl învingă pe Mutu și să îl depășească în clasament.

Mirel Rădoi

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Oltenii antrenați de Mirel Rădoi au patru victorii în ultimele cinci meciuri din SuperLiga și au ajuns în clasament până pe poziția a patra, la doar două puncte în spatele locului secund, ocupat chiar de viitoarea adversară, Rapid, echipă care are însă și un meci în plus.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
Sâmbătă seara, de la ora 20:30, cele două formații se vor duela în Giulești, iar în cazul unui succes echipa lui Rădoi o va depăși în clasament pe Rapid.
În tur, în Bănie, giuleștenii au câștigat la un gol diferență, scor 1-0.
Înaintea duelului de sâmbătă, din etapa a 18-a, ultima dinainte de pauza provocată de începerea Campionatului Mondial din Qatar, cele două echipe nu vin după rezultate pozitive obținute la mijlocul săptămânii, în Cupa României. Rapid a cedat cu scorul 0-2 în fața celor de la Farul, chiar pe teren propriu, în timp ce Craiova a făcut doar remiză, scor 1-1, cu echipa din Liga 3, Ocna Mureș.
În campionat, Rapid a bifat tot înfrângere, cu FCSB, pe Arena Națională, pe când Craiova a câștigat derby-ul universitar cu U Cluj.
Mirel Rădoi, tehnicianul oltenilor, a prefațat partida pe care echipa sa o va juca cu Rapid, în Giulești. Acesta a declarat că îl cunoaște suficient de bine pe omologul său de pe banca feroviarilor, Adi Mutu, și anunță că este nevoie de inspirație pentru a-l surprinde pe tehnicianul adversarei.
CITEȘTE ȘI:

Mirel Rădoi, pregătit să îl detroneze pe Adi Mutu

Mirel Rădoi este optimist înaintea duelului din Giulești, fiind convins că meciul se va ridica la nivelul așteptărilor. Acesta consideră că cei doi antrenori se cunosc foarte bine, iar obiectivul va fi să își surpindă adversarul.
Rădoi a anunțat că nu există mari probleme la nivelul lotului, Koljic și Silva fiind singurii indisponibili.
"Eu cred că va fi un derby atât pe teren, cât și în tribune. Un meci în care se întâlnesc doi antrenori care se cunosc foarte bine. Am fost la național mare, eu, el la cea `mică`, am fost doi ani colegi la licența PRO, colegi la echipa națională atâta timp, am fost și adversari în Champions League.
E clar că amândoi ne cunoaștem principiile de joc. Vom încerca să ne surprindem unul pe celălalt din punct de vedere tactic, dar cred că meciul se va ridica la nivelul așteptărilor.
Mari probleme nu avem, exceptându-i pe Elvir Koljic și Raul Silva. Restul jucătorilor sunt apți, din punct de vedere fizic.
Mai ales acasă, sunt mai multe punct forte decât slabe. Acasă sunt foarte puternici, liniile sunt foarte apropiate, sunt sus. Să sperăm că spațiile dintre fundașii centrali și fundașii laterali vor fi speculate de către jucătorii noștri.
Jucătorii s-au antrenat foarte bine săptămâna aceasta, exceptând rezultatul cu Ocna Mureș, din Cupă. Sper să se ridice la nivelul așteptărilor și să demonstreze că meciul din Cupă a fost o simplă întâmplare", a declarat Mirel Rădoi înainte de meciul cu Rapid.

Rădoi "a citit-o" pe Rapid înaintea meciului direct

"În primul rând, cred că ne trebuie un echilibru între cele două faze - ofensivă și defensivă. După aceea, defensiv ar trebui să închidem spațiile între compartimente, unde în tur au fost destul de mari. Apoi, foarte multe acțiuni ale Rapidului au creat superioritate doi contra unu și trebuie să avem grijă. Am văzut partida tur. Cred că prin sistemul pe care îl avem acum, lucrurile astea se vor îmbunătăți.
Dacă ne uităm în ultimele trei partide, Adi a abordat trei sistem de joc: 4-4-2 în romb, 4-2-3-1 și 4-3-3. Din punctul meu de vedere, cred că va încerca să închidă zona centrală. Va încerca să blocheze rombul nostru din centrul terenului.
Va avea momente când va sta foarte sus pentru că joacă acasă, vor încerca să fie agresivi, să vină în presing, cu trei oameni sus. În sistemul nostru suntem pregătiți să construim atât în trei, cât și în patru, ca să putem crea o superioritate de la nivelul fundașilor centrali", a adăugat Rădoi.
Turneul Campionilor se desfășoară în perioada 13-20 noiembrie și poate fi urmărit pe Eurosport, site-ul Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo