Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nicolae Dică, nesigur că va mai rămâne la FCSB după înfrângerea cu Farul! Prima reacție a conducerii

Bianca Dumitru

Publicat 01/09/2022 la 04:16 GMT+3

FCSB a fost învinsă de Farul Constanța, cu scorul de 3-1, în meciul din a opta etapă a SuperLigii. După meci, Nicolae Dică a dat de înțeles că s-ar putea despărți de roș-albaștri, certându-și jucătorii pentru cum au arătat pe teren.

Nicolae Dică

Credit imagine: facebook

FCSB a suferit a doua înfrângere din acest sezon al SuperLigii, fiind învinsă de Farul Constanța, cu scorul de 3-1, în meciul contând pentru a opta etapă a campionatului. În urma acestui eșec, roș-albaștrii au rămas, cu 7 puncte, pe locul 13 în clasament.
La finalul partidei de la Constanța, antrenorul vicecampioanei României a avut un discurs dur la adresa jucătorilor săi. Nicolae Dică i-a certat pentru ceea ce au arătat pe teren și a comentat schimbările pe care le-a făcut în echipa de start, spunând că nu înțelege de ce fotbaliștii nu joacă la fel de bine cum au făcut-o în meciurile din preliminariile Conference League.
"Un joc foarte slab, nici azi nu ne-am ridicat la nivelul jocului din Europa, nu înțeleg de ce. Avem obiectiv campionatul, le tot spun, dar ei nu înțeleg. Am obținut această calificare și, pentru ei, s-a terminat anul.
Poate ei nu știu la ce echipă sunt. Ei trebuie să realizeze că acestă echipă a jucat în UCL. Conference League nu e ceva extraordinar, doar că se mai încasează niște bani. Ce să facem? În campionat ne prezentăm doar așa, ca să fim pe teren?
La cald, spun că am făcut o primă repriză slabă. În a doua am marcat gol, puneam presiune pe ei, dar facem o greșeală fără să ne atace nimeni, băgăm mingea în centru și primim golul 3. Și asta se întâmplă la jucători cu experiență, de la care te aștepți ca tinerii să învețe.
Le facem noi cadou dacă adversarii nu ne pun probleme. Ca și la primul gol, pierdem mingea și iese penalty. Nu îmi place să scot în evidență un jucător, pierdem cu toții, nu doar Dawa sau altul. Când câștigăm, câștigăm toți. Analiza o fac cu ei și le spun fiecăruia în vestiar ce a greșit.
Până acum am mai schimbat, meciurile din Europa le-am tratat altfel, dar apoi am schimbat 7-8 jucători, însă acum au jucat din nou cei care au jucat în Europa. Acum a intrat și Compangno, doar el, un jucător cu experiență.
Le-am cerut de când am venit, și mai ales după ce ne-am calificat, curaj, personalitate. Mie asta îmi place. Chiar dacă ceri mingea de 10 ori și greșești, nu mă supăr. Chiar dacă o ceri de 10 ori și o atingi de 3 ori. Eu vreau curaj! Mie nu îmi plac jucătorii care se pitesc", a declarat Nicolae Dică.
Citește și:

Nicolae Dică: "Dacă voi fi în continuare la echipă..."

În plus, antrenorul celor de la FCSB a dat de înțeles că ar putea pleca de la echipă din cauza rezultatelor slabe din campionat, spunând că își reproșează faptul că nu a reușit până acum să-i facă pe jucători să înțeleagă ce trebuie să facă.
"Mă îngrijorează că primim goluri. Dacă voi fi în continuare la echipă, voi aborda altă strategie. Vom vedea ce strategie vom adopta, pentru că, ce îmi doresc eu se pare că ei nu pot realiza în acest moment.
Dacă voi fi în continuare antrenor în perioada următoare, voi aborda altă strategie, după ce am văzut ce pot jucătorii mei să dea față de ce îmi doresc eu. E greu să vă explic, durează foarte mult. Nu vreau, că trebuie să aduc și jucătorii de față.
La FCSB îți dorești să ai posesie, să ataci, să verticalizezi, să duci mingea la margine, să duci oameni în careu, asta trebuie să facă Steaua.
Sunt întotdeauna încrezător, pozitiv. De aia spun că o să încerc să scot maxim, așa cum am făcut în Europa, când puțină lume credea. La fel o să încerc să fac și în campionat. Eu îmi reproșez, cum să nu? Eu sunt primul care plătesc, primul care a greșit.
Am încercat să facem pressing avansat cu trei oameni de atac ai noștri, pentru că știam că Nedelcu coboară acolo, pe inițierea fazelor, apoi știam că joacă minge lungă pe Alibec sau Louis.
Am pregătit asta, știam, dar nu am putut să îi fac pe jucători să înțeleagă că trebuie să avem o viteză în plus", a adăugat tehnicianul, care a recunoscut și că se teme de următorul duel, cel cu West Ham, din grupele Conference League: "Nu mai trebuie să joace așa echipa în următoarele meciuri. O să avem un adversar foarte greu în Europa, ne dă fiori, sincer!"

Dică rămâne la FCSB

În ciuda declarațiilor lui Dică referitoare la o posibilă despărțire de FCSB, conducerea clubului a dat asigurări că antrenorul nu va pleca, amintind de calificarea în grupele Conference League pe care a făcut-o posibilă.
Șefii vicecampioanei României au menționat, însă, că îi vor cere lui Nicolae Dică să schimbe sistemul 4-2-3-1 pe care l-a folosit cu o formulă 4-3-3, despre care aceștia cred că va ajuta echipa să aibă o posesie mai bună.
Pentru FCSB urmează joia viitoare meciul din deplasare cu West Ham, din prima etapă a grupelor Conference League. În campionat, roș-albaștrii ar fi trebuit să joace cu CFR Cluj, dar partida a fost amânată pentru ca cele două echipe să se poată pregăti pentru duelurile din Europa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo