Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ovidiu Burcă debutează ca antrenor în Superligă: "La Dinamo lumea nu are răbdare"

Romeo Ene

Publicat 16/07/2023 la 14:46 GMT+3

Dinamo se pregătește de revenirea în Superligă după un singur sezon de pauză. "Câinii" debutează împotriva Universității Craiova mâine, pe stadionul "Arcul de Triumf", începând cu ora 21:30.

Dinamo București. Sursă foto: Facebook

Credit imagine: Eurosport

Dinamo a promovat în Superligă la capătul unui sezon entuziasmant, după un baraj de neuitat cu FC Argeș. Euforia promovării a trecut, iar acum dinamoviștii se concentrează pe noul sezon, care a debutat pe 14 iulie.
Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, cel care a fost artizanul promovării "câinilor", a susținut conferința de presă premergătoare partidei cu Universitatea Craiova, de la București.
"Este un moment important pentru noi, anul trecut părea atât de departe, suntem aici, e un moment de bucurie, debutam în forță, împotriva unui rival clasic. Un rival care își dorește să câștige titlul și Cupa, prin prisma asta va un special frumos, cu un stadion plin, pe Arcul de Triumf. Ne simțim bine pe Arcul de Triumf, tribunele aproape, se poate pune presiune bună pe adversari, am făcut meciuri bune. La început a fost puțin ciudat pentru noi, părea că ne strâng puțin tribunele, băieții au fost din ce în ce mai dezinvolți. Asta sper și mâine, mult curaj, pe suporteri îi dorim cât mai gălăgioși și emoțional în meci.
Eu cred că la momentul asta nu vorbim de un obiectiv clar, suntem în reorganizare administrativă și sportivă, avem mulți jucători noi, dar trecem prin etapele din anul trecut, suntem la momentul formării echipei până când ajungem la eficientizare, mai durează o perioadă, începem să ne cunoaștem, se stabilesc ierarhii, trebuie avute niște schimbări în echipă. Am trecut anul trecut printr-un început greu de campionat, la Dinamo lumea nu are răbdare, față de anul trecut când am început, avem o bază pe care să construim pe viitor, suntem mai liniștiți și vom vedea", a declarat Ovidiu Burcă, conform Radio Dinamo 1948.
CITEȘTE ȘI:

Dinamo, trecut de tristă amintire în meciurile cu Craiova

Oltenii au o serie de invincibilitate în fața dinamoviștilor și speră, la rândul lor, să nu o oprească nici luni. Ultima victorie a lui Dinamo în fața Universității Craiova datează de aproape 5 ani, din 15 decembrie 2018, succes 3-0.
De atunci pentru Dinamo a urmat un adevărat coșmar în meciurile cu oltenii. Din 2018 și până acum au mai fost alte șase întâlniri directe între cele două combatante, toate câștigate de Craiova, care are parcurs perfect în fața rivalei din Ștefan cel Mare.
Ba mai mult, ultimele două meciuri directe sunt chiar de tristă amintire pentru Dinamo, după ce oltenii le-au aplicat bucureștenilor o corecție dură, înscriind nu mai puțin de 11 goluri în două partide.
În ultimele 6 întâlniri directe, în care Craiova și-a arătat autoritatea, cifrele le dau fiori celor de la Dinamo: Craiova a marcat de 19 ori, Dinamo a replicat de doar două ori.
Ultimul duel direct dintre cele două datează din 10 februarie 2022, din sezonul regulat al ediției 2021-2022, atunci când oltenii s-au impus cu 6-1 chiar la București, în Ștefan cel Mare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo