Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rapid a câștigat duelul din Giulești cu Chindia cu 2-0! Oaspeții au evoluat în repriza secundă cu un om mai puțin

Alex Masgras

Publicat 25/02/2023 la 21:57 GMT+2

Rapid s-a impus în partida de pe teren propriu cu Chindia Târgoviște din etapa cu numărul 27 a Superligii României. Echipa lui Adrian Mutu, care a jucat în a doua repriză cu un om în plus, s-a impus cu 2-0 și a revenit pe locul al treilea.

Rapid - Chindia Târgoviște (sursă: agerpres)

Credit imagine: Eurosport

Rapid a câștigat partida de pe teren propriu cu Chindia Târgoviște, scor 2-0. Formația lui Adrian Mutu a jucat în repriza secundă cu un om în plus, după eliminarea lui Căpușă din prelungirile primei reprize. Dugandzic de la 11 metri și autogolul lui Boldor au adus cele trei puncte giuleștenilor.
Prima ocazie a gazdelor a venit în minutul 14, atunci când Săpunaru a deviat cu capul în fața porții, dar Belu Iordache nu a reușit să ajungă la minge. În minutul 25, Ioniță a centrat foarte bine, dar Albu nu a reușit să ajungă la minge prin alunecare.
În prelungirile primei reprize, Căpușă a văzut al doilea cartonaș galben pentru faultul asupra lui Junior Morais și a fost eliminat. Prima repriză s-a încheiat tot cu Rapid în atac, dar voleul lui Săpunar s-a dus peste poartă.
În repriza secundă, cu un om în plus, Rapidul a căutat primul gol. Prima mare ocazie a reprizei secunde a venit în minutul 54, atunci când Costache l-a văzut pe Căbuz ieșit din poartă și a încercat un lob, dar portarul oaspeților a reușit să respingă spectaculos.
Citește și:

Rapid a evoluat în repriza a doua a meciului cu Chindia cu un om în plus

În minutul 64, Rapid a primit o lovitură de la 11 metri în urma duelului dintre Corinus și Dugandzic. Același Dugandzic a transformat de la punctul cu VAR și a adus-o pe Rapid în avantaj.
Golul marcat din penalty de Rapid a fost descătușarea de care echipa lui Adrian Mutu avea nevoie. La două minute după golul înscris de Dugandzic, centrarea lui Costache a fost respinsă în propria poartă de Boldor.
În minutul 83, Daniel Popa a rămas singur cu Horațiu Moldovan în careul Rapidului, dar portarul giuleștenilor a reușit o paradă spectaculoasă și a păstrat poarta gazdelor intactă.
Daniel Popa a avut o nouă ocazie uriașă în minutul 87. Neguț l-a găsit foarte bine pe Popa, dar atacantul Chindiei a trimis pe lângă poartă din interiorul careului.
După această victorie, Rapid urcă pe locul 3 cel puțin până mâine, când va avea loc partida dintre FC Argeș și FCSB. Echipa lui Adrian Mutu a ajuns la 49 de puncte, în timp ce Chindia Târgoviște rămâne pe locul 10, cu 30 de puncte.
Etapa viitoare, Rapid va juca în deplasare, pe terenul celor de la Botoșani, în timp ce Chindia Târgoviște va întâlni FC U Craiova 1948, la Ploiești.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo