Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șumudică, în pole-position să devină antrenor la Rapid! Anunțul făcut de Victor Angelescu

Nicu Savin

Publicat 16/04/2024 la 17:25 GMT+3

Rapid l-a demis pe Cristiano Bergodi, iar oficialii giuleștenilor au anunțat că echipa va fi pregătită în continuare de Adrian Iencsi și Bogdan Lobonț, probabil până la finalul sezonului. Vorbind despre viitorul antenor, Victor Angelescu a dat de înțeles că Marius Șumudică e în fruntea listei, mai ales dacă se va opta pentru un tehnician român.

Marius Șumudică

Credit imagine: facebook

În urmă cu o lună de zile, Rapid era echipa pe val în Superliga. O învinsese pe FCSB cu 4-0 și începea play-off-ul de la numai 4 puncte distanță de roș-albaștri, iar destui specialiști considerau că gruparea din Giulești are o șansă reală la titlu.
În prima etapă a play-off-ului, Rapid a pierdut acasă cu Farul, iar de acolo totul s-a năruit. Au urmat eșecuri cu Universitatea Craiova (1-2), CFR Cluj (1-4) și Sepsi (0-1), iar ultimul dinte ele i-a fost fatal lui Cristiano Bergodi. În această dimineață, antenorul italian a fost băgat în ședință de acționarii Rapidului și s-a ajuns la un acord comun pentru rezilierea contractului.
Cel mai probabil, Borgodi s-a ales cu o sumă de bani pentru a accepta să plece acum de la Rapid. În domunicatul oficial, giuleștenii au anunțat că echipa va fi condusă de Bogdan Lobonț, Adrian Iencsi și Criprian Niță, fără a specifica dacă interimatul va dura până în vară sau doar câteva zile.

Victor Angelescu: "Marius Șumudică poate fi o soluție pentru Rapid"

În mod cert, oficialii Rapidului sunt în căutarea unui antrenor, iar Victor Angelescu nu a exclus varianta Marius Șumudică. Acționarul minoritar al Rapidului a spus chiar că idolul tribunelor din Giulești ar fi în fruntea listei de opțiuni dacă se va merge pe ideea unui antrenor român.
"Marius Șumudică știm ce a făcut ca antrenor, ce rezultate a avut, știm ce înseamnă pentru suflarea rapidistă. Poate fi o soluție pentru Rapid. Cel puțin dintre opțiunile interne, dintre antrenorii români, ar trebui să fie în capul listei. Vom vedea… Știm ce CV are Șumudică.
E normal să fie pe o listă. Luăm toate posibilitățile în calcul. Vedem ce se întâmplă și în meciurile următoare, dacă ne îndeplinim obiectivul… Luăm și varianta antrenorului străin în calcul. Vor rămâne Lobonț și Iencsi, nu știu ce să vă spun mai mult. Vor rămâne până la finalul sezonului, mai avem șase meciuri, după care vom vedea.
Nu am exclus că vom lucra cu Șumudică. Nu m-ați auzit pe mine că am spus așa ceva. Faptul că la un moment dat l-am preferat pe Bergodi nu se traduce în refuzul pentru Șumudică. Îmi mențin declarațiile pe care le-am dat acum ceva timp. Nu am văzut ca Șumudică să mai spună ceva despre noi în ultima vreme. Oricine are niște reacții la adresa clubului Rapid și apoi așteaptă să fie pus când e postul liber… E greu ca asta să se întâmple", a spus Angelescu la Digi Sport.
Potrivit sursei citate, Dan Șucu și Victor Angelescu se vor întâlni în zilele următoare cu Marius Șumudică pentru a discuta despre o posibilă colaborare. Marius Șumudică a mai fost anrenorul Rapidului între iunie 2010 și aprilie 2011, fără să aibă rezultate deosebite, dovadă că a și plecat înainte de a termina un sezon întreb pe banca echipei sale de suflet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo