Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bergodi, euforic după a 5-a victorie la rând cu Rapid "Nimeni nu ne-a dat credit că am rămas sus"

Nicu Savin

Publicat 16/02/2024 la 23:16 GMT+2

Cristiano Bergodi a avut un discurs euforic după ce Rapid a câștigat 2-0 cu FC Hermannstadt și a ajuns la 5 victorii din tot atâtea meciuri jucate în 2023. Antrenorul giuleștenilor și-a lăudat jucătorii și a sugerat că acest succes pune o mare presiune pe liderul FCSB, dar și pe echipele din spatele Rapidului.

Cristiano Bergodi, Rapid

Credit imagine: Getty Images

Rapid a confirmat că este cea mai în formă echipă a momentului în Superliga. Investițiile făcute de conducere încep să dea roade și e clar că Rapid este o candidată serioasă la titlu, nud oar o aspirantă la un loc pe podium, obiectivul declarat al clubului.
În această seară, giuleștenii nu au strălucit în duelul cu FC Hermannstand, dar au câștigat cu 2-0 și au obținut a 5-a victorie din tot atâtea meciuri jucate în 2023. Victoria din Gruia a fost confirmată cu o alta fără gol primit, iar viitorul sună bine în Giulești. Entuziasmul e la cote ridicate, iar Cristiano Bergodi este un antrenor fericit. La finalul meciului de azi, italianul și-a lăudat jucătorii și s-a declarat mulțumit în special pentru că echipa nu a primit gol.
"Concluzii pozitive. Suntem bucuroși, a fost foarte greu. O echipă care era cu un fundaș în plus, ne-a fost greu să-i desfacem. Echipa s-a comportat foarte bine tactic, am îmbunătățit acest aspect. La pauză le-am spus să aibă încredere și să joace mai puțin individial. Au înțeles bine, au avut încredere. Au intrat foarte bine, am făcut acțiuni frumoase pentru aceste două goluri. Nu am riscat nimic pentru această victorie. Contează mult că nu am primit gol în cele mai recente două partide. Se spune cîăatacaul e pentru suporteri, dar cu apărarea câștigi campionatul. Au fost mai disciplinați în zona centrală, toți fac zona de apărare și s-a văzut asta.", a spus Bergodi, citat de digisport.ro.

Cristiano Bergodi, după Rapid - Hermannstadt 2-0: "Am jucat doă luni fără atacant"

Prin victoria cu sibienii, Rapid s-a apropiat la 6 puncte de liderul FCSB, care va juca abia luni în această etapă, în deplasare cu U Cluj. Bergodi nu s-a ferit să spună că orice succes al echipei sale pune presiune pe rivali și a trimis câyteva săgeți și către cei care "îi cereau capul" la final de 2023, când rezultatele nu mergeau.
Italianul a insistat că nu a avut un om de gol pentru o lungă perioadă și a sugerat că și celelalte echipe ar avea de suferit dacă nu s-ar putea baza pe cei mai importanți jucători, cum a fost cazul Rapidului în timp ce Rrahmani sau Petrila au fost accidentați.
"Normal, fiecare meci pe care îl câştigi pune presiune pe celelalte echipe, nu numai pe FCSB, ci şi pe celelalte echipe, care sunt în spate. Suntem pe un drum bun. Jucăm cu 2 vârfuri, e un merit al băieţilor. Acum e parfum pentru mine, e spectacol. Noi am stat două luni fără atacanți, dar nimeni nu ne-a dat credit că am rămas sus. Două luni, nu un singur meci! Scoateți doi jucători și de la celalate echipe, care se luptă pentru titlu, și vedem cum vor juca", a conchis Bergodi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo