Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce a remarcat presa din Ungaria după ce FCSB a câștigat titlul în SuperLigă! "Nimeni nu a mai reușit asta"

Bianca Dumitru

Publicat 28/04/2024 la 09:49 GMT+3

FCSB a devenit aseară campioană a României din punct de vedere matematic, după ce a câștigat cu scorul de 2-1 meciul cu Farul Constanța, contând pentru a șaptea etapă a SuperLigii. Jurnaliștii din Ungaria au scris despre succesul echipei lui Elias Charalambous, remarcând rapiditatea cu care roș-albaștrii au cucerit titlul.

FCSB

Credit imagine: facebook

FCSB a cucerit matematic, aseară, titlul de campioană a României, după ce a câștigat, scor 2-1, duelul cu Farul Constanța din cea de-a șaptea etapă a SuperLigii, și a ajuns la o diferență de cel puțin 14 puncte față de urmăritoarele sale din clasament.
Succesul echipei lui Elias Charalambous a fost comentat, printre alții, de jurnaliștii din Ungaria. Cei de la Nemzeti Sport au titrat că FCSB este unul dintre posibilii adversari ai celor de la Ferencvaros în preliminariile Champions League.
Maghiarii au scris că titlul a fost adjudecat în urma victoriei cu Farul, care a fost obținută după golul lui Alexandru Băluță, fost jucător al celor de la Puskas AFC, și au punctat că, potrivit justiției, acesta este doar al șaselea titlu al clubului .
Mai mult, jurnaliștii din Ungaria au remarcat faptul că FCSB și-a adjudecat trofeul de campioană cel mai rapid de la introducerea sistemului cu play-off și play-out în România.
Citește și:

Reacția presei din Ungaria după ce FCSB a câștigat titlul în SuperLigă

"Cu patru etape înainte de finalul campionatului, FCSB s-a încoronat campioană în România. Formația din București și-a asigurat titlul după victoria cu 2-1 în fața celor de la Farul și a câștigat competiția internă după o pauză de nouă ani. Golul victoriei a fost marcat de Alexandru Băluță, ajuns de la Puskas AFC vara trecută.
Clubul bucureștean, care se consideră succesoarea fostei câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, dar potrivit justiției există oficial doar din 2003, a fost capabilă să triumfe pentru prima dată de când a fost introdus sistemul play-off.
Potrivit acestei spețe, FCSB a devenit campioană doar pentru a șasea oară, în timp ce fanii adaugă și trofeele anterioare, de la formația militară.
Totuși, de când a apărut sistemul play-off, în sezonul 2015/16, nicio echipă nu a reușit să câștige campionatul atât de devreme. În ultimele opt ediții, triumful a fost ori în penultima etapă, ori în ultima", au notat jurnaliștii maghiari.
FCSB s-ar putea întâlni cu Ferencvaros, campioana Ungariei, în turul 2 preliminar din Champions League. Detalii despre traseul roș-albaștrilor în Europa puteți citi aici.
Cât de departe va ajunge FCSB în următorul sezon de Champions League?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo