Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB luptă pentru titlu cu doar doi campioni în lot! Câți jucători de la echipele din top 6 au pus mâna pe trofeu

Bianca Dumitru

Publicat 24/01/2024 la 12:02 GMT+2

FCSB este lider detașat în clasamentul din SuperLigă, după 22 de etape, dar situația este mai echilibrată în privința celorlalte echipe care se află acum pe locurile de play-off. Eurosport.ro a analizat câți campioni au primele 6 formații din ierarhie în lot, roș-albaștrii fiind pe locul 5 în acest clasament.

FCSB (Florinel Coman, Damjan Djokovic)

Credit imagine: facebook

FCSB este pe primul loc în clasamentul din SuperLigă, după 22 de etape. Roș-albaștrii au acumulat 47 de puncte, având un avans de 11 puncte în fața formațiilor de pe locurile 2 și 3, CFR Cluj și Rapid.
În acest moment, pe locurile de play-off se mai află Universitatea Craiova, Sepsi Sf. Gheorghe și Farul Constanța, diferența între echipele de pe locurile 2-6 fiind de doar 3 puncte.
Eurosport.ro a analizat loturile primelor 6 formații din SuperLigă, observând câți campioni ai României se află în acest sezon la echipele care se luptă pentru titlu. În total, la cele 6 formații evoluează 41 de jucători care și-au adjudecat în trecut trofeul.
Echipa care are cei mai mulți campioni în lot este Farul Constanța, lucru deloc neobișnuit în condițiile în care este vorba despre campioana en-titre. Gică Hagi are sub comanda sa 19 fotbaliști care au în palmares cel puțin un titlu în România.
Cel mai titrat este Kevin Boli, care a devenit de-a lungul carierei de 5 ori campion al României, o dată cu Viitorul Constanța, în sezonul 2016/17, de 3 ori cu CFR Cluj și în stagiunea precedentă cu Farul.
În plus, în lotul lui Hagi se mai află și doi jucători care au câte două titluri, fiind vorba despre Dragoș Nedelcu și Alexandru Buzbuchi, campioni cu Viitorul și Farul, iar ceilalți 16 au câte un singur titlu.
Citește și:

FCSB și Craiova au cei mai puțini campioni în lot

Pe locul 2 în topul echipelor cu cei mai mulți campioni în lot se află CFR Cluj, la care joacă 10 fotbaliști care au cucerit cel puțin o dată titlul în România. Ciprian Deac este cel mai titrat, cu 7 trofee, fiind urmat de Mario Camora (6 titluri) și Cristian Manea (5), ceilalți având câte unul sau două titluri în palmares.
Podiumul ierarhiei formațiilor cu cei mai mulți campioni este completat de Rapid și Sepsi, care au fiecare câte 5 jucători cu titluri câștigate în România. În Giulești se află Aioani și Borza, campioni cu Farul, Petrila și Djokovic, campioni de 4 ori cu CFR, și Ioniță II, campion cu Astra și de două ori cu CFR.
La Sepsi sunt legitimați 5 jucători cu titluri în tricoul clubului din Gruia: Jonathan Rodriguez și Florin Ștefan, cu câte un titlu, Gabriel Debeljuh și Mario Rondon, care au devenit campioni ai României de câte două ori, și Denis Ciobotariu, care are 3 titluri în palmares.
FCSB se află pe locul 5 în acest clasament întocmit de Eurosport, cu doar doi jucători care au câștigat titlul în lotul lui Elias Charalambous. Este vorba despre Vlad Chiricheș, campion cu Steaua în sezoanele 2012/13 și 2013/14, și Florinel Coman, care a cucerit titlul în sezonul 2016/17 în tricoul celor de la Viitorul Constanța.
În ceea ce o privește pe Universitatea Craiova, aceasta este singura echipă dintre cele 6 analizate care nu are niciun campion în lot.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo