Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kyros Vassaras, prima reacție după o etapă cu decizii controversate de arbitraj în Superligă

Maria Olteanu

Publicat 19/09/2023 la 14:49 GMT+3

Etapa a noua din Superligă a ajuns la final după partida de luni seara dintre CFR Cluj și Petrolul, terminată în favoarea ardelenilor, 1-0. Acest duel a lăsat însă câteva ecouri puternice, după deciziile de arbitraj ale lui Istvan Kovacs. Președintele CCA, Kyros Vassaras, a oferit o primă reacție după o etapă cu multe controverse în arbitraj.

Kyros Vassaras la sediul FRF. Sursă: frf.ro

Credit imagine: Eurosport

Etapa a noua din Superliga a adus în prim-plan câteva decizii de arbitraj aspru criticate.
Apele sunt agitate în campionatul intern, iar cei care au condus jocurile în această rundă sunt luați în vizor după deciziile pe care le-au dictat.
Mai întâi, duminică, în derby-ul etapei dintre campioană și vicecampioană, încheiat în favoarea trupei bucureștene, Sebastian Colțescu a arătat punctul cu var pentru roș-albaștri, după un presupus fault al lui Tudor Băluță asupra lui Adrian Șut. Marinarii au contestat vehement penalitatea primită, susținând că nu a fost vorba de contact, însă, chiar și așa, FCSB a plecat cu victoria de la malul mării, 1-0, din golul lui Olaru, de la 11 metri.
Etapa a noua s-a terminat tot cu probleme de arbitraj, luni seara, la Cluj, unde CFR s-a duelat cu Petrolul.
CFR Cluj a învins-o pe Petrolul Ploieşti cu scorul de 1-0 (1-0), luni seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 9-a a Superligii.
Unicul gol al partidei a fost înscris de congolezul Durel Avounou (12), clujenii urcând pe locul secund după acest succes.
Petrolul putea primi penalty în două rânduri, faza mai clară în acest sens petrecându-se în minutul 50, după o intervenţie a lui Arlind Ajeti la Pedro Justiniano. Istvan Kovacs nu a dictat nimic şi nici din camera VAR nu i s-a semnalat ceva.
Kyros Vassaras, președinele Comisiei Centrale de Arbitri, a reacționat după cele întâmplate în prima ligă, în ultimele zile, explicând că va analiza în următoarele zile, pe larg, deciziile arbitrilor delegați.
"Nu e posibil să vă explic dumneavoastră orice situație din ultimele zile. Dar, ca să știți, o să oferim public aceste explicații. Nu va fi o conferință de presă, va fi discuția normală cu fazele, pe care o va oferi FRF.ro.
Au fost situații controversate și vrem să oferim poziția CCA. Să nu vă așteptați să apară mâine! Va apărea zilele acestea!", a spus Kyros Vassaras, potrivit iamsport.ro.
CITEȘTE ȘI:

ACUZE FĂRĂ PRECEDENT PENTRU ISTVAN KOVACS: "DIN CAMERA VAR I S-A SPUS CĂ E FAULT! UEFA SĂ SE SESIZEZE"

În această dimineaţă, preşedintele Petrolului, Claudiu Tudor, s-a lansat într-un atac "cu talpa înainte" la adresa centralului partidei, pe care îl acuză de rea voinţă. Kovacs ar trebui suspendat drastic după ce a făcut aseară, în Gruia, e convins oficialul "lupilor galbeni", care speră că UEFA va lua act de acest meci şi nu îl va mai delega la meciuri europene.
"Pentru noi nu e o dimineață bună. Este cu atât mai frustrant cu cât i se spune clar în cască că este penalty, iar el întreabă: «Pentru Petrolul?». Asta e ceva grav, nu se poate să mergi mai departe și să închizi ochii la așa ceva. Nu ai voie!
Nu ai voie să îi dai meciuri în Europa acestui mare arbitru când se întâmplă așa ceva. Să întrebi dacă e «Pentru Petrolul?»... Sunt filmări în care se vede că întreabă. Păi pentru cine să fie, pentru Panathinaikos?
Așa ceva nu se poate, e ceva grav ce s-a întâmplat. Nu ai cum să faci așa ceva! Am pierdut un punct, nu contează, dar nu vrem așa ceva! Nu vrem nici pentru noi! Pentru mine e clar că Mladinovici (n.r. - arbitrul VAR) l-a anunțat, i-a spus că a fost fault.
Încă ceva: el își ia baremul de arbitraj pentru ce a făcut aseară? E posibil așa ceva, ca acest arbitru să-și ia baremul? Merită să-l ia? Când faci un meci varză, tu iei banii și mergi acasă? Iar noi plângem? Copiii noștri plâng, tu du-te acasă cu banii, la copiii tăi", a afirmat Claudiu Tudor într-o intervenţie pentru Gazeta Sporturilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo