Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Romario Benzar a ajuns de urgență la spital după faultul lui Abdallah! Primul verdict al medicilor

Bianca Dumitru

Publicat 23/04/2024 la 22:44 GMT+3

Dinamo a fost învinsă în prelungiri în această seară, în deplasare, de FC Botoșani, scor 2-1, într-un meci contând pentru a play-out-ului SuperLigii. Duelul a fost marcat de o accidentare dură a lui Romario Benzar, care a ajuns de urgență la spital, după un fault al lui Hakim Abdallah.

Benzar, după faultul lui Abdallah. Sursa: Sport Pictures

Credit imagine: facebook

Dinamo a fost învinsă în această seară, în deplasare, de FC Botoșani, cu scorul de 2-1, într-un meci contând pentru a șasea etapă a play-out-ului SuperLigii.
Echipa lui Zeljko Kopic a jucat în repriza secundă în inferioritate numerică, după ce Hakim Abdallah a fost eliminat în prelungirile primei părți a meciului, în urma unui fault dur asupra lui Romario Benzar.
Fotbalistul oaspeților l-a lovit pe adversarul său cu piciorul în cap, acesta având nevoie de îngrijiri medicale pe teren. După ce medicii de pe ambulanță l-au bandajat, el a fost transportat de urgență la spital.
Faultul lui Abdallah asupra lui Benzar. Captură Digi Sport
Conform primelor informații oferite de doctori, Romario Benzar a suferit un traumatism în urma căruia va avea nevoie de mai multe teste și analize de specialitate.
"A suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, cu o plagă zdrobită parietală, de aproximativ cinci centimetri. A fost transportat la Urgențe pentru investigații imagistice de specialitate", a declarat medicul Eduard Gurău, citat de Monitorul de Botoșani.
Citește și:

Accidentare gravă și în Dinamo - Poli Iași

O situație similară a avut loc la duelul dintre Dinamo și Poli Iași, din cea de-a patra etapă a play-out-ului SuperLigii. Atunci, în minutul 28 al partidei, Josue Homawoo a avut o intrare dură asupra lui Luca Mihai. Fotbalistul de la Dinamo l-a lovit cu capul în ceafă pe mijlocașul de 21 de ani al ieșenilor, iar acesta s-a prăbușit inconștient pe gazon.
După aproximativ 6 minute în care i s-a acordat primul ajutor pe gazon, fotbalistul a fost luat cu targa și urcat în salvare, având o mască de oxigen pe față. Mihai a fost transportat la spital, iar primul verdict al medicilor este cât se poate de dur, jucătorul moldovenilor fiind diagnosticat cu multiple fracturi craniene de gradul 1 în zona urechii, timpan spart și stare de amnezie.
Fotbalistul de 21 de ani a ieșit recent din spital și a anunțat că nu s-a refăcut complet, având în continuare probleme de auz și chiar de vedere. Medicii i-au spus, însă, că va putea reveni în curând pe gazon, mai ales că, din fericire, nu a avut nevoie de o intervenție chirurgicală.
La acel meci, Homawoo nu a fost eliminat de arbitrul Ovidiu Hațegan, care i-a acordat doar un cartonaș galben, considerând că lovitura a fost involuntară. Decizia centralului a fost criticată de multe voci din fotbal, inclusiv de președintele CCA, Kyros Vassaras.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo