Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sepsi și-a găsit antrenor! Înlocuitorul lui Ciobotariu a dus Ungaria până în optimi la EURO 2016

Bianca Dumitru

Publicat 29/11/2023 la 19:59 GMT+2

Liviu Ciobotariu s-a despărțit astăzi de Sepsi Sf. Gheorghe, după perioada neconvingătoare traversată de gruparea covăsneană. Oficialii clubului i-au găsit deja un înlocuitor. Se pare că este vorba despre Bernd Storck, fost selecționer al Ungariei, pe care a condus-o până în optimi la EURO 2016.

bernd_storck

Credit imagine: Eurosport

Liviu Ciobotariu și-a încheiat astăzi colaborarea cu cei de la Sepsi Sf. Gheorghe. Adus în vară pe banca formației covăsnene, Ciobi a avut un start lansat de sezon, dar ulterior au apărut tot mai multe probleme, echipa fiind acum abia pe locul 10 în clasamentul din SuperLigă.
La doar câteva ore de la anunțul despărțirii de Ciobotariu, clubul i-ar fi găsit un înlocuitor. Conform Sport.ro, este vorba despre Bernd Storck, tehnician care este liber de contract de la finalul lunii iunie, după 7 luni petrecute pe banca celor de la KV Kortrijk.
Germanul în vârstă de 60 de ani le-a mai pregătit, de-a lungul carierei, pe Tsesna, Mouscron, Cercle Brugge, Dunajska Streda, KRC Genk și KAS Eupen. În plus, el a mai fost antrenor secund la Stuttgart, Hertha, Wolfsburg, Partizan și Borussia Dortmund.
De asemenea, Storck a fost și selecționerul Kazakhstanului, între anii 2008-2010, și al Ungariei, în perioada iunie 2015 - octombrie 2017. Alături de maghiari, acesta a ajuns până în optimile EURO 2016, reușind să câștige grupa F de la turneul final, din care au mai făcut parte Islanda, Portugalia și Austria.
Ungurii au fost neînvinși în grupe, obținând o victorie cu Austria (2-0) și două remize, 1-1 cu Islanda și 3-3 cu Portugalia, care avea să devină campioană europeană după finala câștigată, după prelungiri, în fața Franței.
Ca jucător, Bernd Storck a evoluat la Westfalia, Bochum și Borussia Dortmund, având în palmares o Cupă a Germaniei, cucerită alături de echipa de pe Signal Iduna Park, în sezonul 1988/89.
Citește și:

Sepsi va avea un antrenor german

Laszlo Dioszegi a confirmat în această după-amiază că noul antrenor al celor de la Sepsi Sf. Gheorghe va fi un german, un tehnician valoros, cu "un CV bun". Patronul covăsnenilor a spus că numele acestuia va fi făcut public mâine, când va avea loc prezentarea oficială.
"A fost dorința noastră (n.r. despărțirea de Liviu Ciobotariu). Totdeauna la fotbal știți cum e, când nu sunt rezultate, trebuie să luăm o decizie. Echipa are nevoie de un șoc. Avem foarte mare nevoie de un șoc. Nu eram supărat pe antrenori. Nu poți să schimbi 20 de jucători. Vreau să-i mulțumesc domnului Ciobotariu, cu el am ajuns aproape de grupele Conference League.
Mâine, la ora 17:00, o să numim un alt antrenor. Am promis că doar mâine (n.r. îi va dezvălui identitatea) la ora 17:00. Este un antrenor străin. Nu a fost niciodată în România. Noi am ales antrenorul. Este din Europa de Vest. E german. E un antrenor valoros, are un CV bun. E un antrenor care știe să lucreze cu băieții. Cred că va avea o mână de fier.
O să vedeți că are un CV destul de interesant. În România nu vin antrenori de la Borussia Dortmund sau Bayern. O să vedem mâine despre ce e vorba. Sperăm că o să avem un alt parcurs. Nu a depins de domnul Ciobotariu.
De jucătorii care nu se vor alinia ne vom despărți. Trebuie să fim toți în aceeași direcție. Nu poți să te desparți de atât de mulți jucători. Avem 21 de jucători maturi. Și cu Petrolul, și cu Rapid, echipa a jucat. E mai ușor să schimbi antrenorul decât 20 de jucători. În iarnă putem să vedem. Acum, jucători care nu joacă din iunie nu ai de ce să aduci. Așteptăm până în ianuarie.
Să vedem ce vor arăta jucătorii cu noul antrenor. Nici antrenorul de la Craiova nu a avut treabă și echipa a început să joace. Și la FCSB e Charalambous. Eu consider că dacă e un antrenor bun, o să își dea seama ușor-ușor.
Antrenorul secund e din Sfântu Gheorghe și o să vorbească cu el. Am discutat și cu el. Ideile lui sunt pe placul meu. E un antrenor căruia îi place să atace, face pressing sus. Atunci redevenim echipa care am fost cu domnul Bergodi, când am avut posesia 55-65%", a declarat Laszlo Dioszegi la DigiSport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo