Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Superliga | 11 concluzii după etapa a 6-a din playoff/playout

Ion Alexandru

Actualizat 26/04/2024 la 07:54 GMT+3

FCSB nu câștigă de două etape, dar profită de faptul că adversare se elimină una pe cealaltă și titlul este doar o chestiune de timp. CFR s-a impus după 3 ani la Craiova, Hagi este fericit după un nou succes clar, în timp ce Dinamo continuă să uimească prin lejeritatea cu care încasează goluri capitale în prelungiri.

Darius Olaru, în FCSB - Sepsi

Credit imagine: facebook

Fără victorie, dar cu titlul în buzunar. Doar matematica o împiedică pe FCSB să sărbătorească primul titlu după 9 ani, iar sâmbătă seară pe Arena Națională totul se poate rezolva. Farul lui Hagi este singura echipă care mai poate strica petrecerea lui Coman, Olaru sau Charalambous și urmează meciul direct. Louis Munteanu și-a continuat seria de interviuri de angajare la echipa națională cu o nouă prestație excelentă. Dinamo a capotat, din nou, dramatic după un meci cu foarte multe evenimente. CFR Cluj a câștigat cu scorul preferat al lui Dan Petrescu, iar Mailat a continuat seria golurilor extrem de importante pentru o salvare miraculoasă a Botoșaniului. Acestea sunt concluziile după etapa a 6-a din playoff/playout: 
1. Cu gândul la sărbătorea titlului, FCSB termină al 2-lea meci consecutiv 2-2. Da, 2 locul ocupat de această echipă în 7 din ultimii 8 ani. 2-2 pe terenul lui Sepsi a cimentat ideea că FCSB nu poate pierde titlul.
2. Autogol, penalty ratat, gol anulat după un ofsaid care nu poate spune nimeni dacă a fost, roșu încasat și golul de 1-2 luat (din nou) în prelungiri. Acesta este rollercoaster-ul lui Dinamo de la Botoșani. De fapt, este o imagine fără echivoc a sezonului în care se vede la orizont o nouă retrogradare a clubului care, conform justiției române, are cel mai bun palmares din campionat. 
3. Există o listă de atacanți pe care Edi Iordănescu îi poate chema la Euro: Alibec, Louis Munteanu, Tănase, Louis Munteanu, Louis Munteanu și George Pușcaș. Sper să fie chemați doar primi trei. Ok, acum că lotul va fi de 26, Iordănescu poate lua primii 5.
4. CFR a excelat la toate capitolele în meciul cu Universitatea Craiova! Tachsidis are multe "bube", dar e Fotbalist și a creat golul. Bîrligea a ratat multe ocazii în ultimele etape, dar s-a transformat în finalizatorul cu sânge rece din Oltenia. Sava a produs o paradă fantastică în minutul 87 și CFR s-a impus pe un teren unde nu câștigase în ultimele 6 meciuri.
5. Rapid trăiește doar prin Rrahmani. Giuleștenii au ajuns la 6 meciuri fără victorie în playoff. Kosovarul a dat 4 din cele 6 goluri marcate după acel 4-0 spectaculos cu FCSB din finalul sezonului regulat.
6. Ciobotariu a avut în minutul 94 șansa unei victorii a lui Sepsi în fața lui FCSB, așteptată la Sfântu Gheorghe de 5 ani și jumătate. Și în acel succes cu 4-2 din 2018 a marcat Florin Ștefan, fundașul stânga cu 8 goluri în 8 sezoane în prima ligă.
picture

Denis Ciobotariu, Sepsi

Credit imagine: facebook

7. Petrolul este într-un pericol real de a aluneca în zona retrogradării. Apărarea face gafă după gafă și doar paradele lui Zima arată că ploieștenii se pot salva. Meciul de acasă cu Botoșani va arăta dimensiunea pericolului. Hermannstadt și-a continuat seria superbă de acasă și a ajuns la 20 de meciuri fără înfrângere!
8. Mailat continuă recitalul! 3 goluri de 7 puncte a reușit Mailat în ultimele 3 etape și Botoșaniul este în afara zonei retrogradării directe pentru prima dată după aproape 9 luni!
9. Rednic l-a învins pe Dorinel Munteanu în duelul campionilor României. Oțelul a dovedit că are "dinți de lapte" în deplasare, unde în 2024 a râmas cu o singură victorie, 2-1 pe terenul lui FCU Craiova. UTA, în schimb, continuă asaltul către Europa.
10. Cu reușite sale, Popa a adus 10 puncte pentru "U" Cluj în 2024. A fost golul de 2-1 cu Hermannstadt în ianuarie, reușita de 1-0 cu Botoșani în martie, golul de 1-1 la Sibiu și singura reușita din meciul cu Poli Iași din aprilie.
11. Feșnic i-a dat un roșu aiurea lui Ricardinho, care nu era ultimul apărător din calea lui Bauza. E posibil ca ploaia de la Voluntari să-l fi incomodat, iar cei din camera VAR sunt la fel de vinovați pentru această eroare care poate fi importantă pentru lupta aprigă din zona retrogradării.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol