Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Titlul de golgheter în Superliga, cel mai disputat din ultimii ani! Luptă încinsă la vârf

Eurosport
DeEurosport

Publicat 11/03/2024 la 13:53 GMT+2

Lupta pentru titlul de golgheter în Superliga este una cu adevărat spectaculoasă. Nu mai puțin de 8 jucători au șanse de a deveni cel mai bun marcator al sezonului, primii 6 fiind prezenți în play-off.

Olaru, Coman, Rrahmani, Otele

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Sezonul regular al Superligii României se încheie astăzi, 11 martie, cu meciul dintre Oțelul Galați și Poli Iași, iar lupta pentru titlul de golgheter al campionatului pare să fie cea mai încinsă din ultimii ani, chiar înainte de startul play-off-ului și al play-out-ului.
Personajele principale ale acestei curse sunt jucători ale primelor clasate din campionat, dar și golgheterii din play-out pot să producă o surpriză. Primii patru clasați din această ierarhie sunt despărțiți de o singură reușită. Duo-ul letal al liderului FCSB, Florinel Coman și Darius Olaru, au fiecare câte 14 reușite în acest sezon, dar din spate vin în viteză maximă golgheterii urmăritoarelor Rapid și CFR Cluj.
Albion Rrahmani pare să fie într-o formă chiar mai bună, decât era înainte de accidentare. Kosovarul a ajuns la 13 goluri marcate odată cu "dubla" reușită în fața FCSB-ului. La egalitate cu Rrahmani este Philip Otele, care și-a redeschis apetitul pentru gol sub comanda lui Adrian Mutu. Nigerianul are 5 reușite alături de noul antrenor, în ultimele 8 partide.
Citește și:

Luptă încinsă pentru titlul de golgheter în Superliga

În clasamentul golgheterilor urmează patru jucători cu același număr de reușite în cont, 11, dintre care doi vor evolua în play-off, Alexandru Mitriță de la Universitatea Craiova și Marius Ștefănescu de la Sepsi. Cei doi sunt la egalitate cu două surprize ale acestui sezon, Dan Nistor și Alexandru Pop.
Nistor trece prin cel mai prolific sezon al său la vârsta de 35 de ani, iar Alexandru Pop se află la sezonul de debut în primul eșalon, după ce anul trecut evolua în Liga a 2-a, la Unirea Dej.
Alți doi fotbaliști care se mai pot înscrie în această luptă, dacă vor avea o formă bună în play-out, sunt Eduard Florescu și Aurelian Chițu, care au ajuns la borna de 10 goluri în sezonul regular.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo