Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ultimele două condiții care trebuie îndeplinite ca FCSB să devină campioana României în 48 de ore

Maria Olteanu

Actualizat 19/04/2024 la 22:39 GMT+3

Vineri seara a început etapa a 5-a a play-off-ului Superligii, runda la finalul căreia putem afla campioana României, ediția 2023-2024. Trei condiții trebuiau îndeplinite pentru ca roș-albaștrii să câștige matematic campionatul duminică seara, iar prima a fost bifată după succesul fără drept de apel al celor de la Farul în fața CFR-ului, scor 5-1.

FCSB

Credit imagine: facebook

FCSB a dominat campionatul intern de la un cap la altul, părând în multe momente că duce o luptă solitară în drumul spre titlul pe care îl așteaptă de 9 ani.
Bucureștenii și-au păstrat fotoliul de lider de-a lungul etapelor din sezonul regulat, iar în play-off au intrat primii, la doar 4 puncte distanță de locul secund, ocupat de Rapid.
Chiar dacă lupta la titlu părea una extrem de încinsă, FCSB a arătat că a fost cea mai constantă echipă a stagiunii și s-a desprins din nou în fruntea ierarhiei.
În ciuda faptului că în anii precedenți lupta pentru titlu se ducea până la ultimul meci, când se juca cu trofeul pe masă, situația s-a schimbat cu mult acum, când zarurile par în proporție de 99% aruncate, iar FCSB poate deveni matematic campioană încă de la jumătatea play-off-ului.
Înaintea ultimei etape din turul play-off-ului, FCSB avea nevoie de îndeplinirea a trei condiții, pentru a putea sărbători titlul de campioană chiar din această rundă.

FCSB poate deveni matematic campioană în 48 de ore

În acest moment, FCSB mai are nevoie de două rezultate favorabile în celelalte meciuri din etapa a 5-a a play-off-ului pentru a deveni campioană.
Acum, roș-albaștrii au 44 de puncte, în timp ce ocupanta locului secund, Farul, are 32 de puncte și un meci în plus.
Dacă FCSB va câștiga meciul de sâmbătă seara, cu Rapid, trupa din capitală va ajunge la cota 47 în clasament, cu 5 etape înainte de final. Succesul nu este însă suficient pentru ca FCSB să iasă campioană. Bucureștenii ar urma să aștepte un pas greșit făcut de Universitatea Craiova la Sepsi, duminică seara. Dacă FCSB câștigă cu Rapid, iar oltenii nu câștigă la Sepsi, atunci FCSB va fi campioană în 48 de ore. Gruparea din capitală ar avea 47 de puncte, iar distanța față de locul secund ar fi de 15 puncte cu 5 etape rămase de disputat.
Din cele 5 meciuri care mai rămân din play-off, în joc se mai află 15 puncte pentru fiecare echipă, adică fix diferența dintre FCSB și locul doi. Chiar dacă prin absurd roș-albaștrii ar pierde tot până la finalul sezonului, iar Farul sau Craiova ar câștiga toate meciurile, echipele ar fi la egalitate de puncte, iar FCSB are avantaj, pentru că este singura care a intrat în play-off cu punctaj nerotunjit.
Așadar, dacă FCSB își câștigă duelul de sâmbătă, cu Rapid, iar Craiova pleacă cu cel mult un punct de la Sfântu Gheorghe, FCSB va fi duminică seara noua campioană a României, după 9 ani de așteptare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo