Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vor să bată media de asistență în SuperLigă pe noul stadion! "Trebuie să facem 10-15.000 de abonamente"

Dani Morar

Publicat 11/02/2024 la 17:26 GMT+2

Farul Constanța va avea un nou stadion, iar Gică Hagi prevede un viitor strălucit pentru campioană. "Regele" crede că noua arenă se va bate pentru a ocupa prima poziție la media de asistență din SuperLigă, în condițiile în care FCSB e cea mai urmărită echipă în acest moment.

Stadion Farul Constanța

Credit imagine: facebook

FCSB este echipa cu cea mai bună media a spectatorilor prezenți pe stadion în acest sezon. În topul alcătuit de lpf.ro, roș-albaștrii au în medie 15080 de fani pe sadion meci de meci, însă au un procent de ocupare al Arenei Naționale de doar 28%.
Dacă ne raportăm doar la gradul de ocupare, atunci Rapid și Farul domină clasamentul, cu 81%, respectiv 66%. Gică Hagi speră că echipa sa va strânge și mai multă lume în tribune odată cu noul stadion, care va avea o capacitate de 18.000 de locuri. Vechea arenă a fost deja demolată, iar Farul evoluează la Ovidiu, un stadion cu o capacitate de 4554 de locuri.
"Toți constănțenii țin cu Farul și, indiferent de cum îi cheamă pe adversari, au venit tot timpul la stadion, avem o medie de 60-70 la sută grad de ocupare, nu avem mai multe locuri, dacă aveam mai multe locuri, veneau mai mulți sută la sută.
Așa că trebuie să vină noul stadion. Să ne testeze, să vadă dacă-l umplem. Trebuie să facem 10-15.000 de abonamente. Acesta trebuie să fie target-ul", a spus Gică Hagi la conferința de presă premergătoare meciului cu Dinamo, citat de DigiSport.

Gică Hagi și-a sărbătorit ziua de naștere pe 5 februarie

Ziua de 5 februarie 1965 a dat cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, pe Gheorghe Hagi. Acesta debuta la echipa națională a României la doar 18 ani și jumătate, împotriva Norvegiei, dar puțini se așteptau ca băiatul de la Săcele să devină idolul unei întregi națiuni, și nu numai.
Prin prestațiile sale, Hagi nu a cucerit doar suporterii echipei naționale, ci și pe cei ai echipelor la care a jucat în străinătate, mai ales la Galatasaray, unde este amintit până în ziua de astăzi ca unul dintre cei mai influenți fotbaliști ai anilor 2000. "Regele" și-a continuat activitatea în fotbal chiar și după retragere, înființând academia care-i poartă numele, alături de echipa profesionistă Viitorul Constanța, cu care a reușit să câștige titlul, la doar 8 ani de la înființare.
La 30 de ani de la cea mai memorabilă prestație a lui Hagi, din meciul contra Argentinei de la Campionatul Mondial din 1994, în care a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă, acesta împlinește vârsta de 59 de ani, fiind din nou campion al româniei, de data aceasta cu Farul Constanța, echipa la care a început fotbalul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo