Scanpix

Ronald Koeman poate ajunge pe banca Barcelonei! Clauza din contractul actual

Ronald Koeman poate ajunge pe banca Barcelonei! Clauza din contractul actual

20/10/2019 la 17:00

Directorul sportiv al Federației Olandeze de Fotbal a declarat că selecționerul Ronald Koeman are o clauză neobișnuită în contractul cu "Portocala mecanică" care expiră în 2022. Barcelona este singura care poate întrerupe contractul lui Koeman cu vicecampioana mondială din 2010, în cazul în care catalanii l-ar dori pe banca tehnică.

Într-un interviu oferit pentru Fox Sports, Nico-Jan Hoogma a vorbit despre posibila plecare a lui Koemann la campioana Spaniei:

" Da, există o astfel de clauză în contractul lui Ronald. Barcelona va trebui să plătească o anumită sumă de bani ca să încheie contractul lui cu naționala noastră. Știu că își dorește să antreneze pe Camp Nou, a tot menționat acest lucru. Vom vedea dacă va ajunge acolo. E adevărat că un mandat de succes pe banca naționalei îl poate duce la conducerea Barcelonei. Eu sper să rămână cu noi până la Campionatul Mondial din Qatar. "
Virgil van Dijk of Holland during the EURO Qualifier match between Holland v Northern Ireland at the Feijenoord Stadium on October 10, 2019

De-al lungul carierei, Ronald Koeman s-a mai aflat pe banca lui Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ Alkmaar, Feyenoord, Southampton și Everton. Ca jucător, olandezul a făcut istorie în tricoul Barcelonei, alături de care a câștigat opt trofee. Printre cele mai importante realizări ale lui Koeman se numără patru titluri în Spania și un trofeu UEFA Champions League.

Olanda se află pe primul loc în grupa C a preliminariilor EURO 2020 și nu trebuie să piardă la o diferență mai mare de un gol în ultima partidă cu Irlanda de Nord ca să meargă la turneul final.