Legendarul Roy Keane are șansa de a reveni în antrenorat după o pauză de 11 ani. În 2011, acesta s-a despărțit de Ipswich Town, iar de atunci nu a mai ocupat funcția de antrenor principal la vreo echipă.
Acum, Keane este primul pe lista celor de la Sunderland, formație la care și-a început cariera de antrenor în urmă cu 16 ani. Oficialii "pisicilor negre" l-au demis pe Lee Johnson, în urma unei înfrângeri cu 6-0 la Bolton, iar Roy Keane este considerat omul ideal pentru banca tehnică în acest moment.
Conform Daily Mail, proprietarul Kyril Louis-Dreyfus și directorul sportiv Kristjaan Speakman vor purta o discuție cu Roy Keane pentru a încerca să revină pe Stadium of Light. Sunderland se zbate de ani buni în ligile inferioare din Anglia, iar în acest an vizează o promovare în Championship. Momentan, echipa se află pe locul 3 în League One (Liga a 3-a), la doar două puncte de locul secund, ocupat de Wigan.
League Cup
Povestea lui Charlie Patino, puștiul care a debutat cu gol la Arsenal
22/12/2021 LA 13:31
Citește și:

Roy Keane și-ar putea relansa cariera de antrenor

Roy Keane a fost uriaș ca jucător, fiind o piesă esențială în angrenajul lui Sir Alex Ferguson la Manchester United, dar nu s-a remarcat ca antrenor. Irlandezul și-a început cariera de tehnician în 2006, la Sunderland, reușind să promoveze echipa în Premier League.
După un prim sezon în care a terminat cu Sunderland pe locul 15 în prima ligă, Keane a plecat în decembrie 2008. Ulterior, irlandezul a antrenat-o pe Ipswich Town, între aprilie 2009 și ianuarie 2011, fără a avea însă rezultate notabile.
După ce și-a încheiat aventura la Ipswich, Keane nu a mai fost niciodată principal, fiind doar asistent la naționala Irlandei (2013-2018) și pentru scurte perioade la Aston Villa sau Nottingham Forest. În prezent, fostul căpitan al lui Manchester United lucrează pe postul de expert la Sky Sports.
League Cup
Arsenal, prima echipă calificată în semifinalele Cupei Ligii Angliei! Victorie clară cu Sunderland
21/12/2021 LA 21:52
League Cup
Omicron, noua tulpină a virusului Covid, schimbă sistemul competițional din Anglia
19/12/2021 LA 06:23