Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Voronin a plecat de la Dinamo Moscova! Mesajul tranșant transmis de fostul internațional ucrainean

Nicu Savin

Publicat 01/03/2022 la 17:09 GMT+2

Andriy Voronin a decis să-și rezilieze contractul cu Dinamo Moscova, unde era antrenor secund din 2020. Fostul fotbalist ucrainean a plecat în Germania, de unde a transmis un mesaj dur la adresa Rusiei și a lui Vladimir Putin, menționând că ia în calcul să meargă în țara natală pentru a lua parte la război.

Andriy Voronin

Credit imagine: AFP

Andriy Voronin a fost printre primii oameni din fotbal care a luat atitudine privind situația dramatică din Ucraina. Fostul jucător al lui Liverpool nu s-a prezentat la meciul dintre Khimki și Dinamo Moscova, el fiind antrenor secund al grupării oaspete.
La 3 zile distanță de la acea partidă, Voronin a decis să-și rezilieze contractul cu Dinamo și să revină în Germania, țară în care și-a petrecut cea mai mare parte a carierei de jucător, la Gladbach, Koln, Mainz, Leverkusen sau Dusseldorf.
Într-un interviu acordat celor de la Bild, fostul internațional a transmis că este extrem de îngrijorat de situația din Ucraina și a menționat că a plecat din Rusia pentru că nu poate lucra într-o țară care omoară oameni nevinovați din patria sa.
"Am ieșit din Moscova înainte ca aceasta să fie complet blocată. Nu am putut ateriza în Dusseldorf, așa că am zburat prin Amsterdam. Tatăl meu, soacra mea, soția și copiii sunt aici acum (n.r. în Germania). Mă simt groaznic de 4 zile. Când văd știrile din țara mea totul pare desprins dintr-un film de groază. Abia mai am cuvinte să descriu situația. Efectiv nu mai puteam suporta să muncesc într-o țară a cărei armată omoară oameni nevinovați în patria mea", a spus Voronin pentru Bild.
Citește și:

Voronin, apel disperat la comunitatea internațională

În același timp, Voronin a făcut apel la comunitatea internațională să ajute Ucraina în această grea încercare și a menționat că nu exclude posibilitatea de merge personal pe front dacă va fi necesar.
"Opriți-l pe nenorocitul ăsta de Putin. El vrea să intre în cărțile de istorie, dar nu va ajunge niciodată acolo sau o va face ca un criminal. Ajutați refugiații și trimiteți arme ca să ne putem apăra.Sunt atât de mândru de țara noastră. Avem orașe frumoase, oameni grozavi. Vom continua să luptăm. Și vom câștiga. Dar prețul este atât de mare. Sunt prea mulți morți... trăim în anul 2022 și nu în al Doilea Război Mondial.
Am prieteni la Harkov, la Kiev, în orașul meu natal, Odessa. Primesc mesaje la fiecare cinci minute. Este greu de suportat. Vreau doar să ajut, cu bani, în orice fel! Nu știu dacă ar trebui să o spun: dar dacă aș fi în Ucraina chiar acum, probabil că aș avea și o armă în mână.", a conchis Voronin.
Mai mulți oameni importanți din sportul ucrainean s-au înrolat deja în armată și luptă pentru apărarea țării. Tenismenul Sergiy Stakhovsky, frații Klitschko, foști campioni mondiali la box, sau Yuriy Vernydub, fostul antrenor de la Sheriff Tiraspol sunt cele mai cunoscute exemple.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo