FIFA dorește o schimbare radicală în competițiile internaționale pe viitor. Forul mondial intenționează organizarea bienală a Campionatului Mondial, dar pentru asta e nevoie de o restructurare radicală a calendarului internațional din fiecare an.
Arsene Wenger, șeful Departamentului de Dezvoltare Globală a fotbalului din cadrul FIFA, susține în aceste zile ședințe on-line cu șefii de federații și selecționerii tuturor naționalelor afiliate, pentru a-i convinge că ideea sa este una benefică fotbalului.
Jurnaliștii de la Marca au aflat care e planul exact al fostului manager al lui Arsenal și se pare că acesta are 2 variante în privința calendarului competițional:
Cupa Mondială FIFA
Un fan a intrat pe teren la Portugalia - Uruguay! A transmis 3 mesaje politice în același timp
ACUM 6 MINUTE
  • 1. Toate campionatele vor începe în luna august și se vor termina în mai, iar luna octombrie a fiecărui an va fi dedicată preliminariilor pentru turneele finale (mondiale sau continentale), nemaiexistând astfel meciuri internaționale la alte date (pauzele din septembrie, noiembrie și martie vor fi eliminate). Competițiile intețări vor avea loc în luna iunie, iar iulie va fi lună de vacanță în tot fotbalul mondial.
  • 2. Toate campionatele vor începe în luna august și se vor termina în mai, iar preliminariile pentru turneele finale vor avea loc în 2 etape: 3 săptămâni în octombrie și 2 săptămâni în martie. Și în acest context, marile competiții se vor desfășura în iunie și în iulie va fi pauză.
Argumentul principal al lui Wenger în propunerile sale este că jucătorii nu vor fi mai solicitați, așa cum insinuează cei care se opun ideii, ci din contră, vor avea mai mult timp de odihnă. Spre exemplu, fotbaliștii din Asia sau America de Sud care joacă în Europa nu vor mai face călătorii infernal de lungi de 3-4 ori pe an, pentru meciurile de la echipele naționale, ci o singură dată sau maxim de 2 ori. În plus, vor avea de câștigat și cluburile, ale căror competiții nu vor fi întrerupte atât de des.
Citește și:

12 federații naționale din cadrul UEFA iau în calcul să părăsească FIFA

Potrivit Associated Press, 12 Federații Naționale din Europa amenință chiar cu părăsirea FIFA, dacă forul mondial va implementa organizarea turneelor finale la fiecare doi ani. Inițiatoarele acestui puci sunt federațiile din țările nordice: Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Islanda și Insulele Feroe. Cauzei acestora li s-ar fi raliat și alte 6 federații din Europa, fără a li se preciza numele, dar cert este că numărul este în continuă creștere.
"Dacă majoritatea decide la FIFA adoptarea propunerii unui Campionat Mondial din doi în doi ani, federațiile nordice vor lua în considerare acțiuni și scenarii mai apropiate de valorile noastre fundamentale, decât ceea ce propune FIFA în momentul de față", a fost comunicatul comun emis de federațiile nordice în urmă cu o săptămână.
Regulamentul FIFA permite oricărei dintre cele 211 federații afiliate să părăsească de bunăvoie forul mondial, în urma unui preaviz de 6 luni de zile, care trebuie depus până la jucătatea fiecărui an calendaristic.
FIFA ar dori ca propunerea inițiată să fie supusă la vot în luna decembrie, iar dacă majoritatea va fi de acord să implementeze noul calendar începând din 2028.
UEFA consideră că fotbaliștii și cluburile vor fi foarte afectate de organizarea turneelor finale la fiecare doi ani, și tocmai de aceea consideră că un vot în acest sens este total inutil, deoarece părțile cele mai importante nu au dreptul de a-și expune opinia, doar federațiile urmând a vota.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
Cupa Mondială FIFA
Portugalia, calificată matematic în optimile Cupei Mondiale după victoria în fața Uruguayului
ACUM 17 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Southgate are un plan clar înainte de duelul cu Țara Galilor! Cum va alcătui primul 11 al Angliei
ACUM O ORĂ