Camerunezul Samuel Eto'o, fostul jucător al echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, și fostul său reprezentant Jose Maria Mesalles au acceptat, luni, pedepsele de 22 de luni de închisoare și, respectiv, un an de închisoare, după ce au recunoscut că au fraudat Trezoreria Publică cu 3.872.621 euro, între 2006 și 2009.
În declarația sa la Tribunalul penal din Barcelona, Eto'o a recunoscut frauda, dar l-a învinuit, fără a-l menționa direct, pe Mesalles, pe care l-a considerat întotdeauna ca pe "un al doilea tată".
De altfel, fostul fotbalist camerunez a intentat proces împotriva fostului său reprezentant pentru presupuse infracțiuni de fraudă și deturnare din fondurile sale, proces aflat încă în derulare.
Liga Campionilor UEFA
Cine sunt fotbaliștii cu cele mai multe trofee Champions League câștigate! Un singur jucător are 6
29/05/2022 LA 06:18
"Recunosc faptele și am de gând să plătesc, dar vreau să se știe că eram un copil pe atunci și că am făcut mereu ce mi-a cerut tatăl meu", a afirmat Samuel Eto'o.
Citește și:

La rândul său, Mesalles a preferat să nu depună mărturie, dar a recunoscut faptele.

Totodată, fostul atacant african a fost condamnat la plata a patru amenzi, câte una pentru fiecare delict, în valoare de 1.810.310 euro, iar fostul său reprezentant la patru amenzi de câte 905.155 euro.
Executarea acestor pedepse va fi suspendată însă, având în vedere că ambii nu au antecedente penale, iar autoritățile au recuperat din prejudiciu.
Faptele datează din perioada 2006-2009, pe când Samuel Eto'o a obținut venituri importante din drepturile sale de imagine transferate către Puma și FC Barcelona, ce ar fi trebuit să fie declarate și impozitate.
Sursa: AGERPRES
Africa Cup of Nations
"Aici se joacă alt fotbal!" Interviu exclusiv cu Nana Falemi despre Camerun - Egipt și Cupa Africii
03/02/2022 LA 11:59
Fotbal
Eto'o e noul președinte ale Federației de Fotbal din Camerun! Primul fotbalist care l-a felicitat
12/12/2021 LA 08:55