Cosmin Contra a ajuns pe banca saudiților de la Al Ittihad în august 2021, cu un obiectiv clar: câștigarea campionatului. Startul a fost unul aproape perfect, Al Ittihad înregistrând sub comanda românului o singură înfrângere în primele 19 meciuri, inclusiv o serie de 10 victorii consecutive.
Astfel, Al Ittihad s-a instalat confortabil pe prima poziție, profitând și de o primă parte a sezonului foarte slabă a celorlalte echipe mari din Arabia Saudită: Al Hilal și Al Nasr. Din păcate pentru managerul român, finalul de sezon s-ar putea transforma într-un adevărat coșmar.
Cu 5 etape înainte de final, Al Ittihad avea 8 puncte în plus în fața celor de la Al Hilal, dar în 3 etape echipa lui Contra a luat un singur punct. Între cele două eșecuri s-a numărat și cel din meciul direct cu marea rivală la titlu, chiar pe teren propriu, scor 1-3.
Fotbal
Contra, OUT de la Al Ittihad după ratarea titlului! Președintele clubului îi caută deja înlocuitor
IERI LA 13:09
Citește și:

Cosmin Contra trăiește în suspans finalul de sezon din Arabia Saudită

Astfel, s-a ajuns la egalitate de puncte între cele două formații, iar această situație s-a păstrat și după penultima etapă, care a avut loc în această seară. Al Ittihad a fost condusă până spre final pe terenul celor de la El Ettifaq, dar dubla lui Romarinho (min.54 și 56) și reușita lui Hamdallah (min.89) au adus 3 puncte echipei lui Contra, care speră încă la titlu, dar are șansa a 2-a.
Asta pentru că Al Hilal s-a impus cu 3-0 în deplasarea de la Al Fateh, deși a jucat o repriză cu un om mai puțin. Astfel, Al Hilal a trecut pe prima poziție, având un golaveraj superior (+34) celor de la Al Ittihad (+33). Campioana are toate șansele să se decidă la golaveraj, primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte.
Ambele candidate la titlu au meciuri complicate în ultima etapă, pe propriile terenuri. Al Hilal va juca împotriva celor de la Al Faysaly (locul 11 din 16), iar echipa lui Contra va primi vizita celor de la Al Batin (locul 13). De notat că ambele adversare riscă să retrogradeze dacă vor pierde, astfel că își vor vinde scump pielea în ultima rundă, progranată peste 4 zile.
Presupunând că Al Hilal și Al Ittihad își vor câștiga meciurile din ultima etapă, formația lui Contra trebuie să o facă la o diferență mai mare de două goluri decât adversa din lupta pentru titlu. În caz de egalitate la golaveraj, Al Hilal va deveni campioană, pentru că a câștigat ambele meciuri directe din acest sezon cu Al Ittihad.
Echipa antrenată de Cosmin Contra a câștigat 8 titluri în istorie, dar ultimul datează din 2009. Al Hilal este campioana ultimelor două ediții și cea mai titrată echipă din Arabia Saudită, cu 17 titluri în palmares.
Saudi Arabian Premier League
Cosmin Contra a pierdut titlul cu Al Ittihad, după ce la un moment dat avea un avans uriaș
27/06/2022 LA 20:25
Saudi Arabian Premier League
Contra are un contract ciudat la Al Ittihad! Românul a avut probleme medicale la ultimul meci
24/06/2022 LA 13:44