Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cosmin Contra, aproape să piardă titlul în Arabia Saudită, după ce avea 8 puncte avans când mai erau 5 etape

Nicu Savin

Publicat 23/06/2022 la 23:36 GMT+3

Cosmin Contra nu ar fi trebuit să aibă emoții în a câștiga titlul cu Al Ittihad, ținâdn cont de avansul destul de mare pe care echipa sa l-a avut pe final. Lucrurile s-au schimbat pe final și înaintea ultimei etape formația românului a coborât pe locul doi, fiind la egalitate de puncte cu Al Hilal, dar cu un golaveraj ușor inferior.

Cosmin Contra

Credit imagine: Getty Images

Cosmin Contra a ajuns pe banca saudiților de la Al Ittihad în august 2021, cu un obiectiv clar: câștigarea campionatului. Startul a fost unul aproape perfect, Al Ittihad înregistrând sub comanda românului o singură înfrângere în primele 19 meciuri, inclusiv o serie de 10 victorii consecutive.
Astfel, Al Ittihad s-a instalat confortabil pe prima poziție, profitând și de o primă parte a sezonului foarte slabă a celorlalte echipe mari din Arabia Saudită: Al Hilal și Al Nasr. Din păcate pentru managerul român, finalul de sezon s-ar putea transforma într-un adevărat coșmar.
Cu 5 etape înainte de final, Al Ittihad avea 8 puncte în plus în fața celor de la Al Hilal, dar în 3 etape echipa lui Contra a luat un singur punct. Între cele două eșecuri s-a numărat și cel din meciul direct cu marea rivală la titlu, chiar pe teren propriu, scor 1-3.
Citește și:

Cosmin Contra trăiește în suspans finalul de sezon din Arabia Saudită

Astfel, s-a ajuns la egalitate de puncte între cele două formații, iar această situație s-a păstrat și după penultima etapă, care a avut loc în această seară. Al Ittihad a fost condusă până spre final pe terenul celor de la El Ettifaq, dar dubla lui Romarinho (min.54 și 56) și reușita lui Hamdallah (min.89) au adus 3 puncte echipei lui Contra, care speră încă la titlu, dar are șansa a 2-a.
Asta pentru că Al Hilal s-a impus cu 3-0 în deplasarea de la Al Fateh, deși a jucat o repriză cu un om mai puțin. Astfel, Al Hilal a trecut pe prima poziție, având un golaveraj superior (+34) celor de la Al Ittihad (+33). Campioana are toate șansele să se decidă la golaveraj, primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte.
Ambele candidate la titlu au meciuri complicate în ultima etapă, pe propriile terenuri. Al Hilal va juca împotriva celor de la Al Faysaly (locul 11 din 16), iar echipa lui Contra va primi vizita celor de la Al Batin (locul 13). De notat că ambele adversare riscă să retrogradeze dacă vor pierde, astfel că își vor vinde scump pielea în ultima rundă, progranată peste 4 zile.
Presupunând că Al Hilal și Al Ittihad își vor câștiga meciurile din ultima etapă, formația lui Contra trebuie să o facă la o diferență mai mare de două goluri decât adversa din lupta pentru titlu. În caz de egalitate la golaveraj, Al Hilal va deveni campioană, pentru că a câștigat ambele meciuri directe din acest sezon cu Al Ittihad.
Echipa antrenată de Cosmin Contra a câștigat 8 titluri în istorie, dar ultimul datează din 2009. Al Hilal este campioana ultimelor două ediții și cea mai titrată echipă din Arabia Saudită, cu 17 titluri în palmares.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo