În contextul gafelor în serie făcute de UEFA la tragerea la sorţi pentru optimile UCL, jurnaliştii din Vest au stat de vorbă cu Sepp Blatter, fostul preşedinte al FIFA, care a venit cu dezvăluiri total neaştetpate.
CITEŞTE ŞI
TRANZACȚIA IERNII! RONALDO A CUMPĂRAT UN CLUB ISTORIC. BRAZILIANUL A OFERIT MAI MULT DECÂT PATRONUL LUI LIVERPOOL
Liga Campionilor UEFA
Tragerea la sorţi pentru optimile Champions League, anulată
13/12/2021 LA 12:13

Sepp Blatter, dezvăluiri incredibile despre manevrarea tragerilor la sorţi

Discuţia a alunecat şi spre tragerile la sorţi, iar fostul diriguitor al forului mondial a dezvăluit că, în trecut, exista o practică a aranjării adversarilor, cu bile calde şi reci, cum s-a tot speculat. Blatter s-a delimitat de astfel de trucuri, dar a spus că Artemio Franchi, legendarul conducător italian ajuns preşedinte al UEFA (1973-1983), utiliza această metodă pentru a proteja anumite formaţii.
"A fost o singură persoană care a avut această putere în Europa. Artemio Franchi a făcut-o pentru tragerea la sorti în cupele europene. Eu nu am facut niciodată aşa ceva. Bineînţeles ca pot fi semnalizate bilele, poţi să le încălzeşti sau să le răceşti. Tehnic este posibil. Nu a existat această metodologie în cadrul FIFA, dar am asistat la extrageri, la competiţii sub altă egidă în care s-a întâmplat asta", a dezvăluit Sepp Blatter, citat de Marca.
Blatter a fost preşedinte al FIFA între 1998 şi 2015 şi a devenit un personaj controversat. El a fost acuzat de administrare defectuoasă, deturnare de fonduri, fraudă și falsificarea unui document.

Ce s-a întâmplat la tragerea la sorţi pentru optimile Ligii Campionilor

De obicei, tragerile la sorți sunt fără incidente, cei desemnați de forul continental să executa procedura fiind foarte bine antrenați. De data asta, am asistat la două erori care au compromis în bună măsură tragerea.
Mai întâi, ca adversară a lui Villarreal, a fost inclusă și Manchester United, deși aceste două echipe au fost în aceeași grupă și nu se puteau întâlni. Ghionul a făcut ca "diavolii" să fie trași drept adversari pentru "Submarinul galben", altfel probabil nimeni nu ar fi observat greșeala.
Giorgio Marchetti a intervenit imediat și a transmis că cele două formații nu se pot întâlni, astfel că a fost extrasă altă formație din urna câștigătoarelor de grupă (City).
Imediat, din urna locurilor doi, a fost extrasă Atletico Madrid. Crezând că United a fost deja trasă (deși nu fusese, în contextul în care nu se putea întâlni cu Villarreal), cei de la forul continental nu au mai pus formația de pe Old Trafford în bolul cu posibili adversari ai lui Atletico Madrid.
După tragerea la sorţi, cluburile care s-au simţit nedreptăţite au protestat, iar UEFA şi-a recunoscut greşeala şi a anulat tragerea la sorţi, organizând o alta, fără incidente.
Liga Campionilor UEFA
UEFA a anunţat formatul nou din Champions League şi i se cer mai multe modificări. Ce vor cluburile
21/04/2021 LA 18:10
Premier League
Ronaldo, scos din sărite de doi coechipieri de la United! Pe cine e supărat, după ultimul meci
25/01/2022 LA 07:29