Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andrei Radu, titular la Inter! Coincidența observată de Gazzetta dello Sport: "Interesant!"

Cosmin Cioboata

Actualizat 18/03/2021 la 10:29 GMT+2

Andrei Radu (23 de ani) va bifa primul său meci în poarta lui Inter după o așteptare de 5 ani. Titularul Samir Handanovic a fost testat pozitiv cu COVID-19, iar Antonio Conte va fi nevoit să se bazeze pe serviciile goalkeeper-ului român în meciul de pe teren propriu cu Sassuolo, din etapa a 28-a din Serie A (sâmbătă, ora 21:45).

Ionut Radu

Credit imagine: Getty Images

Andrei Radu se pregătește pentru primul său meci la Inter după 5 ani. Inter a anunțat ieri că Samir Handanovic, portarul titular al "nerazzurrilor", a fost depistat cu COVID-19 și va lipsi la meciul cu Sassuolo, din weekend.
Portarul sloven este al doilea jucător din lotul lui Inter infectat cu coronavirus, după Danilo D'Ambrosio.
Marți, Handanovic a avut un test negativ, dar ieri a lipsit de la antrenament din cauza febrei și a repetat testul, care a ieșit pozitiv.
"Internazionale Milano anunță că Samir Handanovic a fost testat pozitiv pentru Covid-19 în acestă dimineață. Portarul nerazzurrilor este deja acasă în carantină", a anunțat, ieri, clubul italian.
Astfel, Conte va fi nevoit să se bazeze pe Andrei Radu în partida cu Sassuolo. Portarul român, convocat de Mirel Rădoi la națională, va bifa cea de-a doua sa apariție la liderul din Serie A și prima ca titular.
Ionuț Radu, portarul lui Inter

Andrei Radu, titular la Inter! Coincidența observată de Gazzetta dello Sport, în prim-plan cu portarul român

Celebra publicație Gazzetta dello Sport i-a făcut o scurtă prezentare lui Radu, după vestea că titularul Handanovic va lipsi la meciul de sâmbătă. Jurnaliștii italieni au scos în evidență și o coincidență: singurul meci în care Radu a apărat poarta "nerazzurrilor" a avut loc în 2016, chiar împotriva lui Sassuolo.
În meciul respectiv, din urmă cu 5 ani, Radu a jucat 18 minute, iar Inter a pierdut cu 3-1 în deplasarea de pe terenul formației emiliene.
"Sâmbătă, împotriva lui Sassuolo, Ionuț Radu va fi în poarta lui Inter. El a revenit la echipa-mamă vara trecută, după o primă jumătate de sezon bună la Genoa. În ianuarie 2020, după revenirea lui Perin la Genoa, Radu a plecat la Parma, unde a fost rezerva lui Sepe.
Interesant este faptul că portarul 23 de ani, fără vreo apariție în actualul sezon, a bifat o singură prezență la Inter. Se întâmpla în mai 2016, chiar împotriva lui Sassuolo. În meciul respectiv, Radu l-a înlocuit pe Carrizo, care s-a accidentat pe finalul meciului. Portarul român n-a primit vreun gol, dar Inter a pierdut cu 3-1. De notat că Handanovic era suspendat la partida respectivă", a notat Gazzetta dello Sport.
Andrei Radu a ajuns la academia lui Inter în 2013 și a bifat singura sa apariție la prima echipă în 2016. De-a lungul carierei, portarul român a mai evoluat sub formă de împrumut la Avellino, Genoa și Parma.
După 27 de etape, Inter se află pe primul loc în Serie A, cu un avans de 9 puncte față de AC Milan.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo