Cariera lui Balotelli se află în cădere liberă. Fostul atacant al lui Liverpool și Manchester City a ajuns să se antreneze cu Franciacorta, o echipă semi-profesionistă care evoluează în Serie D.
Un fotbalist extrem de controversat, Balotelli a îmbrăcat ultima oară tricoul Bresciei, formația care n-a reușit să evite retrogradarea în liga a doua. Atacantul de 30 de ani s-a aflat într-un conflict continuu cu conducătorii Bresciei, fiind exclus din lot și, în cele din urmă, lăsat liber de contract. Ca să primească prelungirea înțelegerii pe încă un sezon, ar fi trebuit ca Brescia să se mențină în prima ligă.
Balotelli n-a mai jucat un meci oficial din luna martie, înainte ca pandemia să pună pauză fotbalului. În prezent, fotbalistul cu 36 de selecții la naționala Italiei așteaptă o nouă ofertă.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Până atunci, Balotelli se menține în formă la antrenamentele unui club din "subsolul" fotbalului din Italia.
Publicația italiană Bresciaoggi, citată de Daily Mail, a informat că Balotelli este prieten cu doi dintre oamenii implicați la micuța echipă Franciacorta. Fostul atacant din Premier League a fost invitat de cei doi să se antreneze la baza lor, iar Balotelli a acceptat.

Balotelli, de la câștigător de Champions League, în liga a 4-a din Italia

În ciuda comportamentului său care de cele mai multe ori l-a tras în jos, Mario Balotelli a dovedit că este un fotbalist cu reale calități. Evoluțiile sale din tinerețe l-au propulsat mai întâi la Inter, pentru ca în 2010 să ajungă în Premier League, cel mai puternic campionat din lume.
Balotelli a petrecut 2 ani și jumătate la City, reușind să devină campion al Angliei, în sezonul 2011/2012. După un sezon petrecut la AC Milan, atacantul italian a revenit în Premier League, la Liverpool. Balotelli a bifat însă numai 28 de apariții în tricoul "cormoranilor", fiind apoi împrumutat la AC Milan și, într-un final, vândut la Nice.
După 3 ani petrecuți în Franța, la Nice și Marseille, Balotelli s-a întors în Italia, însă prestațiile sale au fost mult sub cele înregistrate în tricoul lui Inter, în urmă cu 10 ani.
Cele mai mari performanțe din cariera lui Balotelli rămân cele de la Inter. Alături de "nerazzurri", atacantul a cucerit 6 trofee, printre care se numără 3 titluri consecutive în Serie A (2008, 2009, 2010) și o Ligă a Campionilor (2010).
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51