Articol scris de Romeo Ene
Chiar dacă a ajuns la o vârstă înaintată pentru un fotbalist, Buffon nu este dornic să "agaţe ghetele în cui" şi a dezvăluit recent că are oferte pentru a-şi continua cariera incredibilă, asta după ce a anunțat că aventura sa la Juventus s-a terminat.
Buffon, pe lista lui Olympiakos, Benfica şi Sevilla
Serie B
La aproape 44 de ani, Gigi Buffon a dezvăluit unde vrea să se transfere, după aventura la Parma
24/12/2021 LA 09:52
Buffon declara recent că va opta pentru propunerea "cea mai avantajoasă şi nebună", iar conform sportbible.com, Benfica, Sevilla şi Olympiakos şi-l doresc pe fostul portar al "bătrânei doamne".
Echipa portugheză i-ar oferi fostului câştigător de Cupă Mondială o înţelegere convenabilă, iar mai mult decât atât, Benfica ar fi încercat să-l convingă să vină la Lisabona cu ajutorul unei scrisori.
"Dragă Gigi, am auzit că eşti în căutarea unei noi provocări şi eşti dispus să încerci o nouă experienţă atractivă şi nebună în acelaşi timp. Prin urmare, am decis să îţi prezentăm ceva irezistibil: ce zici de un transfer la Benfica pentru a ne ajuta să revenim rapid în topul fotbalului portughez?.
Prietenia noastră nu a început de astăzi. Ne cunoşti cel puţin din 2004, anul în care cu naţionala Italiei te-ai antrenat zilnic pe Estádio do Restelo, casa noastră şi cel mai frumos dintre stadioanele din Portugalia. Suntem convinşi că nu ai uitat de el, cum ai fi putut? Să nu uităm de priveliştea minunată pe care complexul nostru sportiv o are la fluviul Tajo. Deoarece eşti fotbalist, dar în acelaşi timp om, probabil ai auzit de noi dinainte.", se precizează în acea scrisoare.
Buffon a debutat împotriva lui Milan în 1995. Gigi va câştiga atât Cupa Italiei, cât şi Cupa UEFA cu Parma, înainte de a ajunge la Juventus pentru cea mai mare sumă de transfer plătită pe un portar la acea vreme, în 2001. A petrecut 17 ani la Torino, înainte de a evolua un an la PSG. În 2019, a revenit la Juventus, unde s-a luptat pentru postul de titular cu Wojciech Szczesny. A cucerit 10 titluri şi 4 Coppa Italia alături de ‘’bătrâna doamnă’’.
Serie A
Buffon, atac "sub centură" la Ronaldo! De ce a fost portughezul mai mult o pacoste pentru Juventus
24/12/2021 LA 08:25
Liga Campionilor UEFA
Ronaldo vs Messi, în derbyul optimilor Champions League. Pochettino vs viitoarea formație?
13/12/2021 LA 11:42