Adus pe Meazza iarna trecută pentru doar 17 milioane de lire, pentru că intra în ultimele 6 luni de contract cu Spurs, formație care dacă avea pretenții financiare exagerate risca să îl piardă ulterior gratis, Eriksen nu s-a adaptat la Serie A, preț de aproape un an.
Antonio Conte nu i-a găsit rolul potrivit, iar fotbalistul a prins tot mai rar pirmul "11" al Interului. Din ianuarie până în decembrie, Eriksen a început ca titular doar 12 partide, iar în actuala stagiune cifrele sale erau horror la jumătatea sezonului: nu reușise vreun gol sau vreo pasă decisivă.
În iarnă, Eriksen a fost pus pe lista de transferuri, lucru cronfirmat de Giuseppe Marotta, CEO-ul nerazzurrilor. "Este de vânzare, dar asta nu înseamnă că nu mai intră în planurile lui Conte. Ambii sunt profesioniști, iar faptul că Eriksen va pleca, probabil, în iarnă nu schimbă situația pentru moment. Dacă staff-ul tehnic are nevoie de el, va juca, are un respect deosebit pentru clubul nostru", spunea Marotta pentru DAZN.
Fotbal
Antonio Conte a vorbit despre varianta prelungirii contractului cu Tottenham, scadent în iunie 2023
11/11/2022 LA 15:08
Eriksen nu a găsit vreo ofertă pe placul lui sau Inter a avut pretenţii financiare prea mari, cert e că danezul a continuat la actuala campioană. Şi şi-a schimbat total atitudinea, a devenit mult mai muncitor la antrenamente şi a înţeles cât de important e să facă şi faza defensivă, motivul principal pentru care Conte nu îl folosea.

Eriksen a renăscut şi nu concepe să mai plece de la Inter

În consecinţă, fostul mijlocaş al lui Spurs a fost titular în 6 din ultimele 7 partide ale formaţiei din Lombardia. Din 5 februarie, danezul a jucat meci de meci pentru nerazzurri, chiar dacă de câteva ori s-a întâmplat să nu fie titular și a intrat doar pe parcurs. Eriksen şi-a revenit din punct de vedere psihic şi acum nu concepe să plece de la Inter, pe care vrea să o ducă departe în Champions League. Cu sau fără Conte, pentru că se speculează că tehnicianul italian ar pleca de pe Meazza.
"Sunt atât de fericit cu Antonio Conte acum. În urmă cu 6 luni, am avut ocazia să plec, dar totul s-a schimbat între timp. Vreau să rămân. Nu știu dacă Antonio Conte va rămâne la Inter sau nu, depinde de el și de club, e o decizie pe care o vor lua împreună", a spus danezul pentru Gazzetta dello Sport.
A fost dificil din punct de vedere psihic. Am venit aici să joc fotbal și a fost neplăcut că nu puteam face asta. În afara terenului totul era grozav, Milano este un oraș frumos și familia mea se simte bine. Ceva lipsea pe teren. Este o onoare să fiu jucătorul lui Inter, dar evident cel mai frumos este când joc. M-am concentrat pe asta | Christian Eriksen.
Premier League
Antonio Conte a dat de înțeles că se gândește să plece de la Tottenham după eșecul cu Liverpool
07/11/2022 LA 08:22
Premier League
Klopp, impresionat de Salah după victoria cu Tottenham! "Unul dintre cei mai buni atacanți din lume"
07/11/2022 LA 06:38