Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fiorentina - Parma 3-3. Ce a scris presa din Italia despre Valentin Mihăilă și Dennis Man

Cosmin Cioboata

Publicat 07/03/2021 la 21:44 GMT+2

Fiorentina și Parma au încheiat la egalitate, scor 3-3, în etapa a 26-a din Serie A. Valentin Mihăilă a înscris primul său gol în Serie A, dar trupa lui Roberto D'Aversa a fost egalată în prelungiri și a ratat victoria.

Valentin Mihăilă (Parma)

Credit imagine: Getty Images

Valentin Mihăilă și Dennis Man au început meciul pe bancă și au fost introduși pe teren de Roberto D'Aversa în repriza secundă.
Fiorentina a deschis scorul în minutul 28, prin Martinez Quarta. Parma a restabilit egalitatea 5 minute mai târziu, prin Kucka, din penalty. Gazdele au lovit din nou în minutul 42, prin Milenkovic, stabilind scorul primei reprize.
Roberto D'Aversa l-a aruncat în luptă pe Valentin Mihăilă imediat după pauză, iar fostul atacant al Universității Craiova a început să pună presiune în jumătatea Fiorentinei. În minutul 62 și-a făcut apariția pe teren și Dennis Man, care l-a înlocuit pe Karamoh.
Cu ambii jucători români pe teren, Parma a egalat în minutul 72, prin Kurtic, după un assist oferit de Mihăilă.
Finalul de meci a fost exploziv, cu Mihăilă și Man în prim-plan. În minutul 90, Parma a pornit un ultim atac, iar totul a început de la Man. Mingea a ajuns în careu la Inglese, care l-a servit cu o pasă în fața porții pe Mihăilă. Atacantul român a reluat cu latul în plasă, pe lângă goalkeeper-ul Fiorentinei. A fost primul gol înscris de Mihăilă în Serie A.
Sărbătoarea Parmei a fost stricată însă în minutul 90+4, când Iacoponi și-a trimis mingea în proprie poartă. S-a încheiat 3-3, iar trupa lui Mihăilă și Man a ajuns la 17 meciuri fără victorie în Serie A.

Fiorentina - Parma 3-3. Ce a scris presa din Italia despre Valentin Mihăilă și Dennis Man

Valentin Mihăilă a fost lăudat de jurnaliștii italieni, după ce atacantul român a reușit un gol și un assist în duelul cu Fiorentina.
"Mihăilă a intrat mai greu în ritmul meciului, dar când s-a încălzit și-a lăsat amprenta, cu assist și gol. O adevărată furie pe teren. Se naște o întrebare legitimă: nu ar fi trebuit să joace din primul minut?", a notat publicația sportparma.com.
"Talentatul jucător român de bandă a intrat devastator. I-a dat pasa decisivă lui Kurtic pentru 2-2, apoi a găsit golul unei victorii iluzorii", au scris și cei de la tuttomercatoweb.com.
Italienii au vorbit și despre prestația lui Dennis Man, cel care a declanșat faza în urma căreia Mihăilă a marcat pentru 3-2.
"Ușor ca un fum, a fost aproape de gol cu o execuție la care mingea a trecut milimetric pe lângă poartă. A adus dinamism și prospețime în ofensiva grupării emiliane. Păcat că a ratat golul la centrarea perfectă a lui Pezzella", a notat publicația tuttomercatoweb.com.

Fiorentina - Parma 3-3. Notele primite de Valentin Mihăilă și Dennis Man

Valentin Mihăilă și Dennis Man au schimbat fața Parmei pe faza ofensivă, în repriza secundă. Cei doi jucători români au fost foarte activi și au reprezentat un pericol constant în jumătatea adversă.
Man și Mihăilă au intrat excelent în meci și au contribuit la golurile de 2-2 și de 2-3. Valentin Mihăilă a fost răsplătit pe măsură pentru golul său, primind cea mai mare notă (7,3) din partea Sofascore, la egalitate cu Jasmin Kurtic, coechipierul său.

Cifrele lui Valentin Mihăilă din meciul Fiorentina - Parma 3-3:

  • 45 de minute jucate
  • 14 atingeri
  • 5 pase complete
  • 1 assist
  • 1 gol
Și Dennis Man a fost aproape să înscrie în minutul 87, dar lovitura sa de cap a trecut pe lângă poartă. La final, fostul atacant de la FCSB a primit nota 6,4.

Cifrele lui Dennis Man din meciul Fiorentina - Parma 3-3:

  • 28 de minute jucate
  • 19 atingeri
  • 10 pase complete
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo