Pe 11 iulie, în confruntarea în care Atalanta a întâlnit-o pe Juventus, Ilicic juca ultima partidă a sezonului. Remiza aceea ne-a arătat un fotbalist slăbit, fără busolă, complet ieșit din ritm. Deși formația nerazzurră mai avea bătălii grele - inclusiv sfertul de finală de Champions League, pierdut dramatic în fața lui PSG, după ce francezii au revenit de la 1-0, impunându-se grație unor goluri marcate în minutele 90 și 90+3 - bosniacul nu a mai jucat vreo partidă. Atalanta a recunoscut că nu e vorba de o accidentare, dar nu a dat detalii despre starea lui Ilicic.
Mijlocașul ofensiv s-a aflat în ultimele luni în Slovenia, alături de familia sa, italienii susținând că acesta se află într-o depresie severă. Ilicic a crescut fără tată, iar pandemia i-a atins coarde sensibile. Cu atâta dramă în jurul său, în Bergamo, fotbalistul s-a temut că fetițele sale vor avea un destin similar cu al său. Fără să primească ajutor specializat, Ilicic a alunecat pe o pantă a anxietății și a avut nevoie de timp pentru a își reveni și a se putea gândi din nou la fotbal.
Acum lucrurile par sub control, lucru dezvăluit și de Gasperini, care e convins că se va putea baza foarte curând pe serviciile celui mai bun jucător al său din stagiunea trecută. De altfel, slovenul a fost trecut pe lista UEFA, astfel că e de așteptat ca el să evolueze în Champions League, în confruntările din această toamnă.
Liga Campionilor UEFA
Gasperini, reacție genială când l-a văzut pe Ronaldo, după meci: "Du-te naibii!"
03/11/2021 LA 11:08
"Am vorbit cu el și i-am zis "Întoarce-te, întoarce-te". Vă spun sincer că am fost destul de sceptic, dar acum sunt încrezător pentru că mi-a dat niște răspunsuri incredibile. Cred că va fi alături de noi foarte curând și îl veți vedea pe teren în viitorul foarte apropiat", a dezvăluit Gasperini, citat de Gianluca Di Marzio, poate cel mai cunoscut ziarist sportiv din Italia.

Motivele depresiei lui Ilicic: Bergamo arăta ca după război.

Din exterior, drama trăită de Ilicic poate părea greu de înțeles, însă tabloul din Bergamo, în primăvară, a fost unul teribil, menit să afecteze în plan mental și pe cel mai puternic om. Fără îndoială că în mintea slovenului s-au făcut asocieri cu războiul din fosta Iugoslavie, iar lucrurile l-au marcat profund.
"Cel mai greu moment din această perioadă a fost când ne-am întors de la Valencia. Bergamo era un cu totul alt oraș. Exista un aer de război, deși evident nu avusese loc vreo luptă. Se auzeau doar sirenele, se vorbea doar despre situațiile dramatice", a mai spus tehnicianul.
Gasperini a avut el însuși COVID-19, dar medicii au descoperit anticorpii deja după ce tehnicianul se vindecase. Din punct de vedere al sănătății, nu au fost probleme mari, însă teama a fost la un nivel ridicat și l-a afectat din punct de vedere psihic.
"Am avut COVID-19 fără să știu. Am aflat cu mare teamă verdictul medicilor, dar nu au fost probleme mari: o stare de rău de câteva zile. Mai rău a fost stresul, pentru că i se putea întâmpla oricui și nu era ceva ce poate fi prevenit sau controlat", a concluzionat tehnicianul.
Fotbal
Ilicic "s-a întors"! Cel mai bun meci al slovenului, post-depresie! A învins de unul singur pe Roma
20/12/2020 LA 19:21
Serie A
Italienii au aflat în sfârșit ce se întâmplă cu Ilicic, super-fotbalistul Atalantei "dat dispărut"
09/10/2020 LA 07:05