UPDATE / Hakan Calhanoglu va semna cu Inter
Informațiile lansate în ultimele ore de mai multe surse din presa din Italia au fost confirmate și de celebrul jurnalist Fabrizio Romano, specializat în materie de transferuri. Conform acestuia, Hakan Calhanoglu a refuzat și ultima ofertă pe care a primit-o de la AC Milan și a ajuns la un acord cu marea rivală din oraș a "rossonerilor", Inter.
Mijlocașul turc ar urma să facă mâine vizita medicală, iar dacă totul va decurge normal va semna un acord până în 2024 cu campioana Italiei.
Fotbal
Cele mai bune echipe din top 5 campionate europene după primele etape ale sezonului 2021/22
25/12/2021 LA 12:22
Știrea inițială
Inter a câștigat titlul în Serie A în sezonul precedent, dar "nerrazzurrii" traversează o perioadă dificilă din cauza problemelor financiare, confirmate de proprietarii clubului. Acestea au dus la despărțirea de Antonio Conte, dar cu toate astea, clubul de pe Meazza dorește să se întărească în perspectiva noului sezon.
Drama suferită de Christian Eriksen la EURO ar putea duce la încheierea carierei danezului, astfel că Inter caută deja un jucător cu un profil asemănător pe care să-l semneze.

Calhanoglu, dorit de Inter ca înlocuitor pentru Eriksen

Gazetta dello Sport scrie că oficialii campioanei Italiei au pus ochii pe Hakan Calhanoglu, mijlocașul ofensiv al marii rivale AC Milan, care se află la final de contract. Turcul a primit o ofertă de prelungire din partea actualei sale formații, dar nu i-a dat curs până acum, semn că pretențiile sale financiare sunt mult mai mari.
Conform presei italiene, acestea i-ar putea fi satisfăcute de Inter, care îi oferă un salariu anual de 5 milioane de €, cu un milion mai mult decât ceea ce jucătorul are pe masă de la AC Milan.
Calhanoglu are doar 27 de ani și presa din "Cizmă" a scris în ultima perioadă că acesta ar fi ademenit cu un salariu imens de un club din zona Golfului. Totuși, oferta de la Inter l-ar putea determina să accepte să rămână în fotbalul mare.
Calhanoglu va lua o decizie în privința viitorului său în perioada imediat următoare, deoarece mijlocașul a încheiat repede socotelile cu EURO, Turcia fiind eliminată încă din faza grupelor, înregistrând 3 înfrângeri: 0-3 cu Italia, 0-2 cu Țara Galilor și 1-3 cu Elveția.
Mutarea lui Calhanoglu la Inter ar reprezenta o nouă "trădare" istorică pe axa Milan-Inter. Antonio Cassano a fost ultimul jucător care s-a transferat direct de la Milan la Inter, în vara lui 2012. Calhanoglu nu ar fi primul turc care o părăsește pe Milan pentru a semna cu marea rivală, Umit Davala făcând acest lucru în vara lui 2002.
Serie A
Ibrahimovic, atac fără perdea la un fost coechipier: "A profitat de situația tragică a lui Eriksen"
07/12/2021 LA 17:30
Serie A
Inter a desființat Roma lui Mourinho, chiar pe Olimpico
04/12/2021 LA 18:49