Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lovitură de teatru în cazul lui Mihăilă. Italienii au anunțat unde va evolua din sezonul viitor

Cristian Mihală

Actualizat 03/06/2022 la 12:27 GMT+3

Valentin Mihăilă ar putea fi transferat definitiv în această vară de Atalanta, deși a ratat toate șansele de a-l convinge pe Gasperini. Formația din Bergamo vrea, totuși, transferul definitiv al românului, anunță presa italiană.

Valentin Mihăilă (Atalanta)

Credit imagine: Getty Images

După un an de coșmar, în care nu a reușit să aibă un randament pe măsura cifrelor transferului său, Mihăilă ar putea să primească șansa carierei. Totul în contextul în care Atalanta a terminat pe 8, ratând toate obiectivele. Formația lui Gasperini nu va juca în stagiunea viitoare în Europa, astfel că urmează o revoluție la nivelul lotului, stafful tehnic urmând să dea șanse tinerilor.
Potrivit CalcioAtalanta.it, patronul Parmei, Kyle Krause, și Luca Percassi, fostul fotbalist al cărui tată, Antonio, a cumărat Atalanta în 2010, s-au întâlnit pentru a discuta situația jucătorilor împrumutați între cele două echipe. Este vorba de Valentin Mihăilă și Giuseppe Pezzella (împrumutați de Parma la Atalanta) și de Enrico Del Prato (împrumutat la Parma de către nerazzurri). Șeful formației din Bergamo și-a exprimat dorința de a-l transfera definitiv pe Mihăilă, nu și pe Pezzella, notează sursa citată.
Chiar dacă Mihăilă nu a primit multe șanse cât timp a fost împrumutat și se părea că se va întoarce clar la Parma, se pare că oficialii formației lombarde au încredere în calitățile sale, în contextul în care românul are doar 22 de ani. Gasperini trebuie să reconstruiască și o va face bazându-se pe jucători tineri, atacantul de bandă încadrându-se în profilul dorit.

Prețul lui Mihăilă, singura discuție în calea transferului definitiv

Singura discuție e legată de prețul tranzacției, în contextul în care Parma vrea să își acopere cât mai mult din suma de 9 milioane de euro plătită pentru transferul românului din Liga 1. Evident, nu poate fi vorba de astfel de cifre acum, în condițiile în care cota internaționalului nostru a scăzut enorm, el fiind în prezent cotat la 6 milioane de euro de către siteul de specialitate transfermarkt. Parma e dispusă să iasă în pierdere, dar să aibă garanția că își recuperează o bună parte din suma investită, mai ales că se anunță un nou sezon complicat, în care promovarea în Serie A pare un țel îndepărtat.
Atalanta a plătit în iarnă 500.000 de euro pentru împrumutul românului, angajându-se că îl va transfera definitiv dacă evoluează în cel puțin 50% din partidele echipei. Nu a fost nici pe departe vorba de așa ceva, Gasperini considerându-l total nepregătit și nedându-i prea multe șanse.
Transferat pentru aproape 9 milioane de euro de la Craiova, în 2020, Mihăilă a avut evoluții oscilante la Parma. Per total, investiția nu s-a justificat și oficialii clubului sperau să își recupereze din banii cheltuiți, într-o perioadă în care finanțele clubului sunt în piuneze. Mihăilă are contract cu Parma până în 2025, iar împrumutul la Atalanta putea fi șansa vieții lui, în contextul în care Gasperini e un antrenor ofensiv, care dă mult credit tinerilor. Nu a convins până acum, dar ar putea să beneficieze de o șansă nesperată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo