Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Maldini a ales cei mai grei adversari din carieră. Opțiune ciudată, pe locul 2: "M-a făcut să sufăr"

Cristian Mihală

Publicat 04/05/2020 la 10:46 GMT+3

Paulo Maldini a vorbit, într-un interviu pentru France Football, despre cei mai grei adversari din carieră. Dacă numele lui Maradona nu surprinde, "El Pibe d'Oro" ducând de unul singur pe Napoli spre două titluri în Serie A, a uimit nominalizarea lui Chris Waddle.

Paolo Maldini, Milan

Credit imagine: PA Sport

La finalul anilor '80, Milan domina de o manieră categorică fotbalul european, mulți vorbind despre trupa lui Arrigo Sacchi ca despre cea mai puternică formație din istoria fotbalului.
Trofeul Cupei Campionilor din stagiunea 1988-1989 a fost câștigat de o manieră impresionantă, după 5-0 pe San Siro (în semifinale, cu Real), pentru ca în finală să îi administreze un categoric 4-0 Stelei București.
Cu toate acestea, Milan nu avea deloc o viață ușoară în Serie A, acolo unde Napoli, condus magistral de Diego Armando Maradona, îi ridica mari probleme "diavolului". Echipa din sudul Italiei a câștigat două titluri cu sud-americanul în echipă (1986-1987 și 1989-1990), ultimul luat la mare luptă, chiar cu Milan.
Dar fiecare dispută cu Maradona era una extrem de complicată, "butoiașul atomic" având o imaginație și o tehnică de invidiat. Ca atare, când Maldini a fost rugat să numească cei mai grei adversari din carieră, acesta nu a stat pe gânduri.
"Primul e Diego Maradona", a spus Maldini pentru sursa citată, dar continuarea fost una surprinzătoare. Asta pentru că a ales un fotbalist care a fost în prim plan prea puțin timp și care nu a rămas în memoria colectivă ca un jucător world-class.
"Al doilea e Chris Waddle. M-a făcut mult să sufăr", a continuat Maldini.
Chris Waddle a fost un jucător de bază al lui Marseille, formație care a impresionat Europa la începutul anilor '90. În acea perioadă, atacantul de bandă englez devenise și titular la echipa națională, Anglia jucând semifinalele la Cupa Mondială din Italia.
Milan - Marseille a devenit un clasic la începutul anilor '90, francezii trecând în 1991 de "diavoli" în sferturile Cupei Campionilor, cu 2-1 la general. După 1-1 pe San Siro, Waddle a fost cel care a înscris unicul gol al manșei retur. Marseille ajungea în acea stagiune până în finala competiției, unde a fost învinsă de Steaua Roșie Belgrad, la penaltyuri, dar avea să își ia revanșa în sezonul 1992-1993, când a cucerit cel mai important trofeu inter-cluburi din lume după o finală chiar cu Milan, scor 1-0.

Maldini: "Sunt cel mai mare pierzător din istoria fotbalului"

Recuperat după ce a suferit de coronavirus, directorul sportiv al Milanului a stat de vorbă nu mai departe de săptămâna trecută cu fostul său coleg, "Bobo" Vieri, pe Instagram. Maldini și-a amintit de vremurile de glorie, când formația de pe San Siro domina Europa, însă nu a putut să uite cât de multă frustrare i-au provocat finalele pierdute. Atât în tricoul "diavolului", dar și în cel al squadrei azzurra.
"Am mai spus: sunt cel mai mare pierzător din istoria fotbalului. Am câștigat foarte multe trofee, am 5 Cupe/Ligi ale Campionilor, dar am pierdut atâtea alte finale: 3 finale din Liga Campionilor, una de Supercupa Europei, 3 Intercontinentale, 1 finală de Campionat Mondial, o finală de Campionat European și multe altele. Am câștigat mult, dar am pierdut o mulțime de finale", a spus Maldini, citat de Gazzetta dello Sport.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo