La finalul anilor '80, Milan domina de o manieră categorică fotbalul european, mulți vorbind despre trupa lui Arrigo Sacchi ca despre cea mai puternică formație din istoria fotbalului.
Trofeul Cupei Campionilor din stagiunea 1988-1989 a fost câștigat de o manieră impresionantă, după 5-0 pe San Siro (în semifinale, cu Real), pentru ca în finală să îi administreze un categoric 4-0 Stelei București.
Cu toate acestea, Milan nu avea deloc o viață ușoară în Serie A, acolo unde Napoli, condus magistral de Diego Armando Maradona, îi ridica mari probleme "diavolului". Echipa din sudul Italiei a câștigat două titluri cu sud-americanul în echipă (1986-1987 și 1989-1990), ultimul luat la mare luptă, chiar cu Milan.
Serie A
Zlatan Ibrahimovic va lipsi de pe teren 7 sau 8 luni. Mai rămâne la Milan?
26/05/2022 LA 08:32
Dar fiecare dispută cu Maradona era una extrem de complicată, "butoiașul atomic" având o imaginație și o tehnică de invidiat. Ca atare, când Maldini a fost rugat să numească cei mai grei adversari din carieră, acesta nu a stat pe gânduri.
"Primul e Diego Maradona", a spus Maldini pentru sursa citată, dar continuarea fost una surprinzătoare. Asta pentru că a ales un fotbalist care a fost în prim plan prea puțin timp și care nu a rămas în memoria colectivă ca un jucător world-class.
"Al doilea e Chris Waddle. M-a făcut mult să sufăr", a continuat Maldini.
Chris Waddle a fost un jucător de bază al lui Marseille, formație care a impresionat Europa la începutul anilor '90. În acea perioadă, atacantul de bandă englez devenise și titular la echipa națională, Anglia jucând semifinalele la Cupa Mondială din Italia.
Milan - Marseille a devenit un clasic la începutul anilor '90, francezii trecând în 1991 de "diavoli" în sferturile Cupei Campionilor, cu 2-1 la general. După 1-1 pe San Siro, Waddle a fost cel care a înscris unicul gol al manșei retur. Marseille ajungea în acea stagiune până în finala competiției, unde a fost învinsă de Steaua Roșie Belgrad, la penaltyuri, dar avea să își ia revanșa în sezonul 1992-1993, când a cucerit cel mai important trofeu inter-cluburi din lume după o finală chiar cu Milan, scor 1-0.

Maldini: "Sunt cel mai mare pierzător din istoria fotbalului"

Recuperat după ce a suferit de coronavirus, directorul sportiv al Milanului a stat de vorbă nu mai departe de săptămâna trecută cu fostul său coleg, "Bobo" Vieri, pe Instagram. Maldini și-a amintit de vremurile de glorie, când formația de pe San Siro domina Europa, însă nu a putut să uite cât de multă frustrare i-au provocat finalele pierdute. Atât în tricoul "diavolului", dar și în cel al squadrei azzurra.
"Am mai spus: sunt cel mai mare pierzător din istoria fotbalului. Am câștigat foarte multe trofee, am 5 Cupe/Ligi ale Campionilor, dar am pierdut atâtea alte finale: 3 finale din Liga Campionilor, una de Supercupa Europei, 3 Intercontinentale, 1 finală de Campionat Mondial, o finală de Campionat European și multe altele. Am câștigat mult, dar am pierdut o mulțime de finale", a spus Maldini, citat de Gazzetta dello Sport.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Deja campion al României, Adiță Păun a sărbătorit titlul Milanului pe stadion și în piața Domului
26/05/2022 LA 05:56
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Liverpool, dispusă să-i achite clauza de reziliere unui star de la Barcelona
23/05/2022 LA 09:58