Jose Mourinho e considerat de mulți în acest moment un antrenor care trăiește exclusiv din trecut, fiind incapabil să se muleze pe realitățile fotbalului actual. Și, într-adevăr, cifrele horror din spatele contra-performanțelor de la Manchester United și Tottenham le dau dreptate contestatarilor.
Cu 11 ani în urmă, însă, Mourinho a făcut din Inter cea mai puternică formație din lume, cucerind în 2010 tripla istorică (Liga Campionilor, Serie A și Cupa Italiei). Imediat după aceste succese, "Specialul" a ales să semneze cu Real Madrid, părăsind Interul. Fostul CEO al nerazzurrilor, Ernesto Paolillo, este de părere că acea decizie a portughezului nu a avut legătură cu ambițiile din carieră sau cu un salariu mai bun oferit de Perez, ci în primul rând cu munca pe care o depusese pe Giuseppe Meazza. Mourinho e genul de antrenor care epuizează fizic și psihic jucătorii și știa foarte bine că la Inter va urma o perioadă extrem de grea. Ca atare, a ales soluția ușoară, de a "fugi" de responsabilitatea reconstruirii echipei.
"Ideea mea a fost să reconstruiesc din temelii echipa, după plecarea lui Mourinho. Era o formație câștigătoare, dar jucătorii erau secătuiți de puteri, din cauza lui Jose. Atât fizic, cât și psihic. El a simțit asta și a fugit. Nu o să îl iert niciodată pentru ce a făcut", a dezvăluit Paolillo pentru calciomercato.com.
Serie A
Mourinho vrea un jucător de la Barcelona! Pentru cine a luat deja legătura cu șefii de pe Camp Nou
22/11/2022 LA 08:17

Conte a fost dorit în locul lui Mourinho, în 2010, la Inter

Paolillo susține că a anticipat reculul Interului după "era Mourinho" și a încercat să îi explice lui Moratti că e nevoie de o reconstrucție din temelii. Fostul CEO al nerazzurrilor chiar a încercat să îl aducă pe Antonio Conte la cârma echipei. Tehnicianul actual al viitoarei campioane din Serie A era la început de drum în antrenorat: tocmai promovase cu Siena și mulți îi prevedeau un viitor glorios ca tehnician, încă de atunci.
Moratti nu a vrut să îi dea echipa pe mână unui om considerat simbolul marii rivale, Juventus, și l-a preferat pe Rafa Benitez. Ibericul care scrisese istorie la cârma lui Liverpool a rezistat doar șase luni în Lombardia, fiind dat afară după ce echipa alunecase până pe locul 6 în clasament, la 13 puncte de lider.
"Credeam că e nevoie de un aer proaspăt în club, atât pe bancă, dar și la nivel de lot. Aș fi mers pe alt antrenor, nu pe Rafa Benitez. Mă gândisem la Conte, am și vorbit cu el. Avea de atunci idei clare, sănătoase despre fotbal, ar fi adus prospețime. Am discutat cu Moratti, dar mi-a zis că nu va aduce un juventin ca antrenor al Interului", a mai spus Ernesto Paolillo.
Fotbal
Antonio Conte a vorbit despre varianta prelungirii contractului cu Tottenham, scadent în iunie 2023
11/11/2022 LA 15:08
Premier League
Antonio Conte a dat de înțeles că se gândește să plece de la Tottenham după eșecul cu Liverpool
07/11/2022 LA 08:22