Coronavirusul continuă să se răspândească în Italia iar mai multe meciuri au fost amânate, restul fiind jucate cu porțile închise. Luni după amiază, Comitetul Olimpic al Italiei s-a reunit și a luat decizia de a suspenda toate evenimentele sportive din țară până în aprilie.
După trei weekenduri haotice în Serie A, părea că meciurile vor continua să se dispute cu porțile închise, însă ulterior asociația jucătorilor a amenințat că va organiza o grevă dacă nu se vor lua măsuri pentru protejarea fotbaliștilor. A fost planificată o întrunire pentru marți a federației italiene pentru a se lua o decizie, însă Comitetul Olimpic a dat verditctul de astăzi.
Totuși, Comitetul Olimpic nu are jurisdicție asupra competițiilor internaționale, precum UEFA Champions League sau Europa League. Astfel, partida dintre Juventus și Lyon, din optimile UEFA Champions League, ar putea avea loc în continuare la Torino (cel mai probabil cu porțile închise) sau într-o țară neutră.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Ziua de duminică a fost una de coșmar pentru Italia. Într-un interval de doar 24 de ore au apărut peste 1.500 de cazuri noi de coronavirus și au murit 133 de persoane. Ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, a cerut ca Serie A să fie suspendată în jurul orei prânzului!
Partida dintre Parma și SPAL a fost întârziată cu mai bine de o oră, însă s-a luat decizia ca partidele de duminică să se dispute până la urmă, fără spectatori.
Giovanni Malago, președintele Comitetului Olimpic Italian, a vorbit la Rai 2 despre situație și a criticat dur decizia ca meciurile de duminică să se dispute în ciuda solicitării Ministrului Sportului.
"Serie A să continue? Nu este un lucru bun, o spun din motive de omogenitate. Sunt atleți care s-au pregătit ani de zile să se califice la Jocurile Olimpice iar acum mă sună zilnic să afle despre situație. Astfel de lucruri nu se pot întâmpla. Dacă un campionat este oprit, toate trebuie oprite: sănătatea este pe primul plan", a afirmat el.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51