Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pirlo, surprize mari la debutul cu Juventus. Cum și-a explicat deciziile și ce spune de Ronaldo

Cristian Mihală

Actualizat 21/09/2020 la 09:28 GMT+3

Andrea Pirlo a surprins cu primul "11" la debutul oficial pe banca lui Juventus. Mutările tânărului tehnician au fost inspirate, "Bătrâna Doamnă" câștigând cu 3-0 duelul cu Sampdoria, din prima etapă de Serie A.

Andrea Pirlo a debutat pe banca lui Juventus

Credit imagine: Getty Images

Juventus a plecat în cursa spre cel de-al 10-lea titlu la rând în Italia, dar de această dată misiunea pare mai grea decât oricând. Inter a crescut mult de la venirea lui Conte și nerazzurrii sunt foarte activi pe piața transferurilor. De partea cealaltă, torinezii nu au făcut achiziții spectaculoase și se bazează pe un antrenor aflat la început de drum.
În primul său meci oficial pe banca piemontezilor, Pirlo a surprins, titularizându-i pe Gianluca Frabotta și Weston McKennie. Tehnicianul a explicat că are numeroase absențe, dar că riscul folosirii celor doi tineri a fost unul calculat. Cei doi au arătat excelent la antrenamente și au un mare avantaj: sunt la zi cu pregătirea fizică.
"Păcat că nu am marcat mai mult în prima repriză. În a doua parte, am avut un mic declin în joc, dar am rămas lucizi. Jucătorii Doriei au acoperit bine și au încercat să plece pe contra-atac, dar am gestionat bine situațiile", și-a început Pirlo discursul, pentru ca apoi să vorbească de pariurile câștigate din meciul contra Sampdoriei: "Frabotta a făcut un meci excelent, l-am ales pentru că se descurcă excelent ca fundaș stânga și se antrenează bine, nu a fost niciun risc. McKennie are mai multe zile de antrenament în picioare și este mai bun din punct de vedere fizic decât alții. A făcut câteva mici erori, dar are loc pentru a crește".

Ronaldo va fi odihnit de Pirlo, la Juventus

La aproape 36 de ani, Ronaldo a reușit un gol și un assist. A tras de 10 ori spre poarta adversă, record pentru noul sezon în top 5 campionate din Europa.
Juve pare mai dependentă ca niciodată de portughez, iar Pirlo știe acest lucru. Deși nu suportă să nu joace meci de meci, Ronaldo va fi în unele momente odihnit, a anunțat tehnicianul "Bătrânei Doamne".
"Ronaldo deocamdată nu este încă obosit; în viitor, când vom avea meciuri mai puțin importante sau când rezultatul o va permite, îl voi odihni. Este un băiat inteligent și își cunoaște corpul, știe când este mai bine să te oprești", a mai spus Pirlo.
Pirlo a declarat în trecut că este un fan al lui Guardiola, lucru care ar aduce o schimbare fundamentală în modul în care evoluează Juve. Fostul mare mijlocaș a admis că va încerca să aducă noi lucruri în filosofia echipei, dar deocamdată nu va face schimbări fundamentale la nivel de filosofie de joc. Timpul pentru a-și pune în aplicare ideile a fost scurt, astfel că torinezii trebuie să se adapteze din mers.
"Nu vreau să copiez pe nimeni, mă voi inspira de la anumite echipe, dar nu avem prea mult timp și va trebui să asimilăm rapid conceptele. În acest moment ne lipsesc jucători, dar între timp încercăm să ne descurcăm bine cu ceea ce avem. În viitor vom încerca și altceva, fotbaliștii sunt inteligenți și se adaptează", a concluzionat Pirlo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo