Cu De Zerbi la cârmă, Sassuolo s-a luptat de la egal la egal cu granzii din Serie A în acest sezon. Micuța formație din Reggio Emilia este pe locul 8 în clasament și are șanse să prindă un loc de cupă europeană, fiind la numai 2 puncte în spatele Romei.
Jocul bun prestat de echipa lui Chiricheș este în totalitate opera lui De Zerbi, dar acesta va pleca cel mai probabil la finalul acestui sezon. Contractul său expiră peste o lună, iar acesta nu duce lipsă de oferte. Prima dintre ele a venit de la Șahtior Donetsk, dar antrenorul de 41 de ani va dori cel mai probabil să continue într-un campionat puternic.

De Zerbi, principala opțiune la lui Olympique Lyon pentru banca tehnică

Premier League
Nume uriașe în cea mai bună echipă din Premier League din toate timpurile! Cum arată 11-le ideal
13/08/2022 LA 13:41
Francezii de la L'Equipe scriu că De Zerbi este principala opțiune pentru Olympique Lyon, care se va despărți de Rudi Garcia la finalul stagiunii. Lyon este în mare pericol să rateze Champions League pentru al 2-lea an la rând, fiind pe locul 4 cu 2 etape înainte de final, la un punct de AS Monaco.
Indiferent de cum se va încheia acest sezon, Lyon va avea un nou antenor din vară, iar De Zerbi este dorit insistent de Jean Michel Aulas. Celelalte variante ale președintelui de la Lyon sunt Patrick Vieira, Marcelo Gallardo și Christophe Galtier, cel care este aproape de adeveni campion cu Lille. Acesta din urmă va ajunge însă cel mai probabil la Nice, în locul lui Adrian Ursea, unde este atras cu un salariu imens.
Marcelo Gallardo a impresionat la River Plate în ultimii ani, dar mai are contract cu argentinienii, astfel că Lyon ar trebui să achite o clauză consistentă de reziliere. Ar mai rămâne varianta Patrick Vieira, al cărui nume are greutate, dar fostul internațional francez nu a demonstrat încă nimic în cariera de antrenor.
Astfel, opțiunea De Zerbi este cea mai potrivită pentru Lyon, italianul de 41 de ani arătând în multe situații că poate fi un geniu tactic. Singurul inconvenient în privința lui De Zerbi este că nu vorbește limba franceză, lucru considerat esențial pentru șefii clubului din Hexagon.
Premier League
Premier League | Analiza noului sezon, cu transferuri de senzație și cu o luptă pasionantă la titlu
05/08/2022 LA 11:22
Ligue 1
Nici Zidane, nici Conte! L'Equipe anunță surpriza pregătită de PSG pentru înlocuirea lui Pochettino
13/05/2022 LA 14:12