Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roberto De Zerbi, asaltat de oferte! Antrenorul lui Chiricheș e dorit de o forță din afara Italiei

Nicu Savin

Publicat 10/05/2021 la 10:30 GMT+3

Roberto De Zerbi a făcut din Sassuolo o echipă extrem de apreciată în Serie A, iar tănărul antrenor are numeroase oferte de a prelua echipe cu pretenții mai mari.

Roberto De Zerbi

Credit imagine: Getty Images

Cu De Zerbi la cârmă, Sassuolo s-a luptat de la egal la egal cu granzii din Serie A în acest sezon. Micuța formație din Reggio Emilia este pe locul 8 în clasament și are șanse să prindă un loc de cupă europeană, fiind la numai 2 puncte în spatele Romei.
Jocul bun prestat de echipa lui Chiricheș este în totalitate opera lui De Zerbi, dar acesta va pleca cel mai probabil la finalul acestui sezon. Contractul său expiră peste o lună, iar acesta nu duce lipsă de oferte. Prima dintre ele a venit de la Șahtior Donetsk, dar antrenorul de 41 de ani va dori cel mai probabil să continue într-un campionat puternic.

De Zerbi, principala opțiune la lui Olympique Lyon pentru banca tehnică

Francezii de la L'Equipe scriu că De Zerbi este principala opțiune pentru Olympique Lyon, care se va despărți de Rudi Garcia la finalul stagiunii. Lyon este în mare pericol să rateze Champions League pentru al 2-lea an la rând, fiind pe locul 4 cu 2 etape înainte de final, la un punct de AS Monaco.
Indiferent de cum se va încheia acest sezon, Lyon va avea un nou antenor din vară, iar De Zerbi este dorit insistent de Jean Michel Aulas. Celelalte variante ale președintelui de la Lyon sunt Patrick Vieira, Marcelo Gallardo și Christophe Galtier, cel care este aproape de adeveni campion cu Lille. Acesta din urmă va ajunge însă cel mai probabil la Nice, în locul lui Adrian Ursea, unde este atras cu un salariu imens.
Marcelo Gallardo a impresionat la River Plate în ultimii ani, dar mai are contract cu argentinienii, astfel că Lyon ar trebui să achite o clauză consistentă de reziliere. Ar mai rămâne varianta Patrick Vieira, al cărui nume are greutate, dar fostul internațional francez nu a demonstrat încă nimic în cariera de antrenor.
Astfel, opțiunea De Zerbi este cea mai potrivită pentru Lyon, italianul de 41 de ani arătând în multe situații că poate fi un geniu tactic. Singurul inconvenient în privința lui De Zerbi este că nu vorbește limba franceză, lucru considerat esențial pentru șefii clubului din Hexagon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo