Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chiricheș ar putea pleca de la Sassuolo la Șahtior, "la pachet" cu Roberto De Zerbi

Cosmin Cioboata

Actualizat 30/04/2021 la 13:38 GMT+3

Vlad Chiricheș (31 de ani) ar putea ajunge la Șahtior Donețk în sezonul următor, "la pachet" cu antrenorul lui Sassuolo, Roberto De Zerbi

Lautaro Martinez of Internazionale battles for possession with Vlad Chiriches of US Sassuolo during the Serie A match between FC Internazionale and US Sassuolo at Stadio Giuseppe Meazza on April 07, 2021 in Milan, Italy

Credit imagine: Getty Images

Vlad Chiricheș și Sassuolo se află într-o formă excelentă în Serie A. Formația pregătită de Roberto De Zerbi se află pe locul 8 în campionatul Italiei, cu 5 etape rămase până la finalul sezonului. Sassuolo are de recuperat numai 3 puncte față de poziția a 7-a, ocupată de AS Roma, pentru a se califica în Conference League.
Chiricheș a fost unul dintre oamenii de bază ai lui Sassuolo în stagiunea curentă. Fundașul român a adunat 19 apariții în Serie A, oferind siguranță pe faza defensivă și reușind să și contribuie la 3 goluri: 2 goluri marcate și un assist.
Căpitanul naționalei României este unul dintre preferații lui Roberto De Zerbi. Din acest motiv, există posibilitatea ca "Chiri" să plece "la pachet" cu antrenorul italian la vară, dacă interesul lui Șahtior Donețk se va materializa.

Chiricheș ar putea ajunge la Șahtior, "la pachet" cu Roberto De Zerbi

Potrivit Gazzetta dello Sport, De Zerbi este dorit de Șahtior. "Minerii" au pierdut titlul în Ucraina în fața lui Dinamo Kiev, marea rivală condusă de Mircea Lucescu, și vor să facă o schimbare la nivelul staff-ului tehnic.
De Zerbi ar fi tentat de oferta ucrainenilor, însă cu o singură condiție: să poată aduce la Șahtior o parte din jucătorii de la Sassuolo. Jurnaliștii italieni suțin că pe lista tehnicianului se numără portarul Andrea Consigli, mijlocașul ofensiv Filip Djuric, atacantul de bandă Jeremy Boga și unul dintre fundașii centrali Vlad Chiricheș și Marlon.
Chiricheș s-a acomodat rapid la Sassulo. Fundașul de 31 de ani a fost inițial împrumutat de la Napoli, în 2019, iar un an mai târziu a fost cumpărat definitiv, în schimbul a 9,5 milioane de euro.
Internaționalul român mai are contract cu Sassuolo până în 2023 și este cotat la 5 milioane de euro de transfermarkt.com.
Șahtior vrea să recupereze supremația în Ucraina, motiv pentru care oficialii "minerilor" sunt pregătiți să facă investiții răsunătoare în vară. Astfel, nu este exclus ca clubul din Donețk să achite o sumă consistentă pentru a-și întări linia de apărare cu Chiricheș.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo