Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Schimbul anului între Juventus și Manchester United. Pirlo vrea să lucreze cu un fost coechipier

Nicu Savin

Publicat 14/08/2020 la 15:24 GMT+3

Presa din Italia scrie că Juventus și Manchester United ar putea ajunge la un acord pentru ca argentinianul Paolo Dybala să ajungă în Premier League, iar Pogba să se întoarcă în Serie A. Andrea Pirlo este dispus să renunțe la Dybala, însă vrea ca acesta să fie cedat la schimb în locul lui Paul Pogba, pe care noul antrenor al lui Juventus îl apreciază foarte mult.

Pogba-Dybala ar putea fi schimbul verii în fotbalul european

Credit imagine: Eurosport

Andrea Pirlo a jucat împreună cu Paul Pogba la Juventus între 2012 și 2015 și își dorește foarte mult să îl antreneze pe francez. Pogba a devenit principalul obiectiv al torinezilor în această perioadă de trasferuri, iar pentru a acoperi costurile unei asemenea mutări sunt dispuși să renunțe la Paulo Dybala sau chiar la Cristiano Ronaldo, pentru a scăpa de salariul său uriaș.
Paulo Dybala, Paul Pogba

Juventus l-a oferit pe Dybala la schimb cu Pogba

Potrivit Tuttosport, Andrea Pirlo a discutat ore în șir cu conducătorii "Bătrânei Doamne" pe marginea campaniei de trasferuri din această vară și s-a ajuns în final la acordul ca argentinianul Dybala să fie vândut, iar principala țintă să fie readucerea lui Paul Pogba, care ar urma să umple golul lăsat la mijlocul terenului de plecarea lui Pjanic la Barcelona.
Francezul nu a avut cei mai buni ani de când s-a întors la Manchester United, dar pe acest final de sezon a părut foarte concentrat la ceea ce se întâmplă pe Old Traford și era exclusă o plecare a sa în aceste condiții. Dar o eventuală revenire la Juventus, club la care s-a afirmat, nu ar fi totuși imposibilă. Pogba a câștigat 4 titluri în Serie A și a jucat și o finală de Champions League cu Juventus în 2015 (pierdută în fața Barcelonei).
Paul Pogba von Manchester United
Impresarul francezului a făcut în ultimele 6 luni mai multe declarații prin care insinua că o plecare a lui Pogba de la United ar fi posibilă, iar destinația Serie A ar fi cea mai probabilă: "Italia este ca și acasă pentru Paul. Nu l-ar deranja să se întoarcă la Juve, dar vom vedea ce se va întâmpla." a spus Mino Raiola în februarie.
Contractul lui Pogba cu Manchester United expiră în vara anului viitor și deși s-a scris că francezul a fost de acord cu semnarea unui nou angajament valabil pe 5 ani, acest lucru nu s-a întâmplat până acum. E adevărat că United se concentrează acum pe finalul de sezon din Europa League, iar o prelungire a contractului ar urma să fie anunțată săptămânile viitoare.
Paulo Dybala
În schimb, Paolo Dybala a fost desemnat cel mai bun jucător din Serie A în sezonul trecut, dar Juventus este dispusă să-l cedeze pe argentinian, în schimbul căruia ar obține o sumă foarte mare de bani sau în cazul de față s-ar alege cu Pogba.
De asemenea, Tuttosport scrie că Gonzalo Higuain, Aaron Ramsey și Douglas Costa ar urma să plece de la Juventus în această vară, urmând să fie aduși alți fotbaliști în locul lor. Duvan Zapata de la Atalanta, Raul Jimenez de la Wolverhampton Wanderers și Edin Dzeko de la Roma sunt printre atacanții vizați de Andrea Pirlo.
Dacă schimbul dintre Juventus și Man United se va realiza în cele din urmă, ar fi a 3-a oară când francezul Pogba se mută între cele 2 echipe. În 2012 mijlocașul ajungea liber de contract la Juventus după ce nu a reușit să se impună pe Old Traford, dar United a plătit apoi peste 100 de milioane de € în 2016 pentru a-l răscumpăra de la campiona Italiei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo